Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kijk en luister je gratis en legaal duizenden tv- en radiozenders

  Zonder tv-abonnement toch gratis naar duizenden tv-zenders kijken? En als bonus ook nog eens een veelvoud aan radiozenders? Wij vertellen hoe dat kan.
  Jarco Kriek
  15 june 2022
  comments 7
  Zo kijk en luister je gratis en legaal duizenden tv- en radiozenders
  Foto Getty Images

  Het tv-abonnement is wegens veranderend kijkgedrag voor een groeiend aantal kijkers een overbodige en dure luxe geworden. Dit is terug te zien in de abonneecijfers van de twee grootste landelijke providers, Ziggo en KPN. Voor de groep kijkers die zonder tv-abonnement verder door het leven gaat is er een gratis alternatief om toch naar lineaire zenders te kijken. Via internetstreams zijn namelijk duizenden tv-zenders wereldwijd online te bekijken.

   

  Overzicht

  Het grootste probleem bij het gratis kijken naar live streams is een goede zenderlijst. Satellietclub De Transponder biedt al langere tijd de zogenaamdeKanalenlijst Hans  voor Enigma2 Linux-ontvangers. Hierin zijn naast tv- en radiozenders die via satelliet worden uitgezonden ook duizenden tv- en radiozenders opgenomen die online te bekijken zijn. Maar niet iedere cordcutter beschikt natuurlijk over een dergelijke ontvanger. De Transponder heeft hiervoor een oplossing gevonden.

   

  Mediaspeler

  Voor gebruikers van onder meer een pc, tablet of online mediaspeler - zoals een Apple TV HD/4K of speler met Google TV of Android TV - heeft De Transponder nu twee m3u-lijsten beschikbaar gesteld. Dit zijn afzonderlijke zenderlijsten voor tv en radio. De zenderlijsten zijn in de vorm van een online link. De Transponder verzekert dat de lijsten minimaal een keer per maand worden bijgewerkt. De gebruiker hoeft zelf niets te doen om de nieuwste versie van de zenderlijsten te gebruiken.

   

  Groot aanbod

  De zenderlijsten bieden een verrassend groot aanbod van mondiale tv- en radiozenders. Daaronder bevinden zich ook veel Nederlandse en Belgische zenders. Naast de publieke zenders van beide landen zijn ook veel regionale en lokale tv- en radiozenders beschikbaar. Dit aangevuld met een grote selectie van publieke webcams in grote steden, kustplaatsen en waterwegen. Ook kan probleemloos naar bijvoorbeeld tv- en radiozenders uit Aruba, Bonaire en Curaçao worden gekeken en geluisterd.

   

  Apple TV HDApple TV 4Konline mediaspelerzenderlijstgtvtelevisieradio

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)