Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kijk en luister je gratis en legaal duizenden tv- en radiozenders

  Zonder tv-abonnement toch gratis naar duizenden tv-zenders kijken? En als bonus ook nog eens een veelvoud aan radiozenders? Wij vertellen hoe dat kan.
  Jarco Kriek
  15 juni 2022
  comments 7
  Zo kijk en luister je gratis en legaal duizenden tv- en radiozenders
  Foto Getty Images

  Het tv-abonnement is wegens veranderend kijkgedrag voor een groeiend aantal kijkers een overbodige en dure luxe geworden. Dit is terug te zien in de abonneecijfers van de twee grootste landelijke providers, Ziggo en KPN. Voor de groep kijkers die zonder tv-abonnement verder door het leven gaat is er een gratis alternatief om toch naar lineaire zenders te kijken. Via internetstreams zijn namelijk duizenden tv-zenders wereldwijd online te bekijken.

   

  Overzicht

  Het grootste probleem bij het gratis kijken naar live streams is een goede zenderlijst. Satellietclub De Transponder biedt al langere tijd de zogenaamdeKanalenlijst Hans  voor Enigma2 Linux-ontvangers. Hierin zijn naast tv- en radiozenders die via satelliet worden uitgezonden ook duizenden tv- en radiozenders opgenomen die online te bekijken zijn. Maar niet iedere cordcutter beschikt natuurlijk over een dergelijke ontvanger. De Transponder heeft hiervoor een oplossing gevonden.

   

  Mediaspeler

  Voor gebruikers van onder meer een pc, tablet of online mediaspeler - zoals een Apple TV HD/4K of speler met Google TV of Android TV - heeft De Transponder nu twee m3u-lijsten beschikbaar gesteld. Dit zijn afzonderlijke zenderlijsten voor tv en radio. De zenderlijsten zijn in de vorm van een online link. De Transponder verzekert dat de lijsten minimaal een keer per maand worden bijgewerkt. De gebruiker hoeft zelf niets te doen om de nieuwste versie van de zenderlijsten te gebruiken.

   

  Groot aanbod

  De zenderlijsten bieden een verrassend groot aanbod van mondiale tv- en radiozenders. Daaronder bevinden zich ook veel Nederlandse en Belgische zenders. Naast de publieke zenders van beide landen zijn ook veel regionale en lokale tv- en radiozenders beschikbaar. Dit aangevuld met een grote selectie van publieke webcams in grote steden, kustplaatsen en waterwegen. Ook kan probleemloos naar bijvoorbeeld tv- en radiozenders uit Aruba, Bonaire en Curaçao worden gekeken en geluisterd.

   

  Apple TV HDApple TV 4Konline mediaspelerzenderlijstgtvtelevisieradio

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview