Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kijk je Formule 1 met het vertrouwde commentaar Olav Mol

  Veel Nederlandse Formule 1-liefhebbers missen het vertrouwde stemgeluid van Olav Mol bij kwalificaties en races. Toch is het mogelijk om Olav Mol te horen.
  Jarco Kriek
  26 mei 2022
  comments 12
  Zo kijk je Formule 1 met het vertrouwde commentaar Olav Mol
  Foto ProShots

  Na het verhuizen van de Formule 1-uitzendrechten van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar Viaplay Group is het commentaar bij de Grand Prixes gewijzigd. Nadat Olav Mol meer dan 25 jaar de commentaarstem van Formule 1 in Nederland was geweest, koos Viaplay voor een nieuw commentaarduo. Een gewaagde keuze, en wellicht ook een keuze die op het verkeerde moment is gemaakt. Nederland moet nog steeds wennen aan de nieuwe manier waarop Formule 1 via Viaplay de huiskamer bereikt. Van de vrijwel altijd werkende standaard broadcastnorm is de overstap naar live streaming niet soepel verlopen. Het wisselen van commentaar door Viaplay was wellicht een stap te veel . Naast klachten over haperende verbindingen en haperende beeldkwaliteit, wordt ook veel geklaagd over de nieuwe commentatoren Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg.

   

  Toch Olav Mol

  Het is voor zowel abonnees van Viaplay als van streamingdienst F1TV Pro toch mogelijk om de komende kwalificaties en races met het vertrouwde commentaar van Olav Mol te volgen. Ook Jack Plooij – voorheen pitreporter Formule 1 bij Ziggo Sport – levert een bijdrage in het audioverslag dat beiden voor online radiozender Grand Prix Radio maken.

   

  Hoe werkt het?

  Op de volgende manier kan je live naar Formule 1 kijken met commentaar van Olav Mol en Jack Plooij.

   

  • Download de app van Grand Prix Radio op tablet of smartphone. Staat deze app al op het apparaat, controleer dan of de app naar de laatste versie is geüpdatet.
  • Open de app en druk onderaan op het beeldscherm op het televisie-icoon.
  • Je kan nu naar het geluid van Grand Prix Radio luisteren.
  • Vrijwel altijd loopt het geluid van Grand Prix Radio niet gelijk met het beeldverslag van Viaplay of F1 TV Pro. Om beeld en geluid synchroon te laten lopen, druk je op de tekst ‘Live commentaar syncen?’
  • Nu verschijnt het webplayer scherm. Op dit scherm kun je het geluid met stappen van een halve seconde vooruit en achteruit verplaatsen.
  • Nu is het een kwestie van handmatig proberen beeld en geluid gelijk te laten lopen.
  • Daarna geniet van alle inhaalacties, pitstops en verdere gebeurtenissen in kwalificaties en races met de opgewekte stem van Olav Mol.
  Grand Prix RadioOlav MolFormule 1ViaplayF1TV ProF1 TV Pro

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)