Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kijk je Formule 1 met het vertrouwde commentaar Olav Mol

  Veel Nederlandse Formule 1-liefhebbers missen het vertrouwde stemgeluid van Olav Mol bij kwalificaties en races. Toch is het mogelijk om Olav Mol te horen.
  Jarco Kriek
  26 mei 2022
  comments 12
  Zo kijk je Formule 1 met het vertrouwde commentaar Olav Mol
  Foto ProShots

  Na het verhuizen van de Formule 1-uitzendrechten van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar Viaplay Group is het commentaar bij de Grand Prixes gewijzigd. Nadat Olav Mol meer dan 25 jaar de commentaarstem van Formule 1 in Nederland was geweest, koos Viaplay voor een nieuw commentaarduo. Een gewaagde keuze, en wellicht ook een keuze die op het verkeerde moment is gemaakt. Nederland moet nog steeds wennen aan de nieuwe manier waarop Formule 1 via Viaplay de huiskamer bereikt. Van de vrijwel altijd werkende standaard broadcastnorm is de overstap naar live streaming niet soepel verlopen. Het wisselen van commentaar door Viaplay was wellicht een stap te veel . Naast klachten over haperende verbindingen en haperende beeldkwaliteit, wordt ook veel geklaagd over de nieuwe commentatoren Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg.

   

  Toch Olav Mol

  Het is voor zowel abonnees van Viaplay als van streamingdienst F1TV Pro toch mogelijk om de komende kwalificaties en races met het vertrouwde commentaar van Olav Mol te volgen. Ook Jack Plooij – voorheen pitreporter Formule 1 bij Ziggo Sport – levert een bijdrage in het audioverslag dat beiden voor online radiozender Grand Prix Radio maken.

   

  Hoe werkt het?

  Op de volgende manier kan je live naar Formule 1 kijken met commentaar van Olav Mol en Jack Plooij.

   

  • Download de app van Grand Prix Radio op tablet of smartphone. Staat deze app al op het apparaat, controleer dan of de app naar de laatste versie is geüpdatet.
  • Open de app en druk onderaan op het beeldscherm op het televisie-icoon.
  • Je kan nu naar het geluid van Grand Prix Radio luisteren.
  • Vrijwel altijd loopt het geluid van Grand Prix Radio niet gelijk met het beeldverslag van Viaplay of F1 TV Pro. Om beeld en geluid synchroon te laten lopen, druk je op de tekst ‘Live commentaar syncen?’
  • Nu verschijnt het webplayer scherm. Op dit scherm kun je het geluid met stappen van een halve seconde vooruit en achteruit verplaatsen.
  • Nu is het een kwestie van handmatig proberen beeld en geluid gelijk te laten lopen.
  • Daarna geniet van alle inhaalacties, pitstops en verdere gebeurtenissen in kwalificaties en races met de opgewekte stem van Olav Mol.
  Grand Prix RadioOlav MolFormule 1ViaplayF1TV ProF1 TV Pro

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)