Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kun je na prijsverhoging Viaplay toch goedkoper kijken

  Wie bijvoorbeeld bij Ziggo of KPN een Viaplay-abonnement heeft lopen, gaat vanaf 1 augustus minimaal vier euro per maand meer betalen.
  Jarco Kriek
  25 juli 2022
  comments 1
  Zo kun je na prijsverhoging Viaplay toch goedkoper kijken
  Foto Getty Images

  Bij tv-providers die een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay Group hebben gesloten gaat vanaf 1 augustus het Viaplay abonnement in prijs omhoog naar €12,99 of €13,99 per maand. Dit is het geval bij aanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Op jaarbasis gaat het om een prijsverhoging van bijna 50 euro. Deze prijsverhoging komt overigens niet onverwacht: klanten zijn al vanaf het het aangaan van het abonnement op de hoogte dat het om een tijdelijke aanbieding ging.

   

  Opzeggen

  In vrijwel alle gevallen kunnen abonnees met het tijdelijk goedkopere Viaplay-abonnement per 1 augustus opzeggen. Het is wel mogelijk dat hierbij maand opzegtermijn geldt. Voor Viaplay is het een eerste test of de huidige abonnees de streamingdienst trouw blijven. Viaplay heeft vooral door de Formule 1 in vier maanden tijd meer dan 750.000 abonnees kunnen noteren in Nederland. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt echter dat ongeveer de helft van deze abonnees twijfelt over opzegging van het abonnement. De komende prijsverhoging kan voor twijfelaars dus aanleiding zijn om het abonnement te beëindigen.

   

  Goedkoper kijken

  Toch is het mogelijk om na 1 augustus met korting naar Viaplay te blijven kijken. In dat geval moet het Viaplay-abonnement dat is afgesloten via de tv-provider opgezegd worden. In plaats hiervan wordt een abonnement direct bij Viaplay aangeschaft. In dit geval geldt er de eerste zes maanden een prijs van €10,99. Daarna wordt de abonnementsprijs automatisch verhoogd naar €15,99, wat de nieuwe maandprijs van Viaplay in 2023 lijkt te worden. Viaplay wil deze nieuwe prijs na vragen van Totaal TV echter bevestigen noch ontkennen. Het tijdelijk goedkopere abonnement bij Viaplay zelf kan overigens alleen maar aangesloten worden als dit via een Apple-apparaat gebeurt, zoals iPad, iPhone of Apple TV.

   

  Lineair

  Toch zit er een belangrijk nadeel aan het gebruik van streamingdienst Viaplay via bovenstaande Apple-constructie. Wie op dit moment via een tv-provider een Viaplay-abonnement afneemt, krijgt bij de tv-provider toegang tot het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Op dit kanaal worden de kwalificaties en races van Formule 1 in ieder geval tot het einde van het lopende seizoen uitgezonden. Met het lineair kijken worden de beeldproblemen vermeden die een deel van de Viaplay-abonnees ervaren bij het online kijken van live sport zoals Formule 1 en darts. Het netwerk van Viaplay wordt daarnaast vanaf 5 augustus extra belast omdat de streamingdienst ook rond de zestig voetbalwedstrijden in het weekend uit onder meer Bundesliga en Premier League live gaat uitzenden.

   

  Formule 1

  Wie de Formule 1 live wil volgen, heeft meer opties dan alleen Viaplay. In Nederland wordt de Formule 1 ook aangeboden via de eigen streamingdienst F1 TV Pro van Formule 1-organisator FOM. Daarbij is sinds kort ook het van Viaplay afkomstige Nederlandse commentaar beschikbaar. Een maandabonnement op F1 TV Pro kost €7,99. Een goedkoper jaarabonnement is voor €64,99 verkrijgbaar. Naast Nederlands commentaar kan ook voor buitenlands commentaar worden gekozen, zoals het Engelse commentaar van Sky. Daarnaast kan live worden meegekeken in de cockpit van alle coureurs inclusief live boardradio. Een andere optie is het kijken van Formule 1 zonder een abonnement via een buitenlandse tv-zender met gebruik van een VPN. De mogelijkheden voor kijken met VPN worden in een eerder artikel van Totaal TV uitgelegd.

  ViaplayViaplay GroupprijsverhogingabonnementF1 TV ProVPN

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)