Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo kun je na prijsverhoging Viaplay toch goedkoper kijken

  Wie bijvoorbeeld bij Ziggo of KPN een Viaplay-abonnement heeft lopen, gaat vanaf 1 augustus minimaal vier euro per maand meer betalen.
  Jarco Kriek
  25 juli 2022
  comments 1
  Zo kun je na prijsverhoging Viaplay toch goedkoper kijken
  Foto Getty Images

  Bij tv-providers die een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay Group hebben gesloten gaat vanaf 1 augustus het Viaplay abonnement in prijs omhoog naar €12,99 of €13,99 per maand. Dit is het geval bij aanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Op jaarbasis gaat het om een prijsverhoging van bijna 50 euro. Deze prijsverhoging komt overigens niet onverwacht: klanten zijn al vanaf het het aangaan van het abonnement op de hoogte dat het om een tijdelijke aanbieding ging.

   

  Opzeggen

  In vrijwel alle gevallen kunnen abonnees met het tijdelijk goedkopere Viaplay-abonnement per 1 augustus opzeggen. Het is wel mogelijk dat hierbij maand opzegtermijn geldt. Voor Viaplay is het een eerste test of de huidige abonnees de streamingdienst trouw blijven. Viaplay heeft vooral door de Formule 1 in vier maanden tijd meer dan 750.000 abonnees kunnen noteren in Nederland. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt echter dat ongeveer de helft van deze abonnees twijfelt over opzegging van het abonnement. De komende prijsverhoging kan voor twijfelaars dus aanleiding zijn om het abonnement te beëindigen.

   

  Goedkoper kijken

  Toch is het mogelijk om na 1 augustus met korting naar Viaplay te blijven kijken. In dat geval moet het Viaplay-abonnement dat is afgesloten via de tv-provider opgezegd worden. In plaats hiervan wordt een abonnement direct bij Viaplay aangeschaft. In dit geval geldt er de eerste zes maanden een prijs van €10,99. Daarna wordt de abonnementsprijs automatisch verhoogd naar €15,99, wat de nieuwe maandprijs van Viaplay in 2023 lijkt te worden. Viaplay wil deze nieuwe prijs na vragen van Totaal TV echter bevestigen noch ontkennen. Het tijdelijk goedkopere abonnement bij Viaplay zelf kan overigens alleen maar aangesloten worden als dit via een Apple-apparaat gebeurt, zoals iPad, iPhone of Apple TV.

   

  Lineair

  Toch zit er een belangrijk nadeel aan het gebruik van streamingdienst Viaplay via bovenstaande Apple-constructie. Wie op dit moment via een tv-provider een Viaplay-abonnement afneemt, krijgt bij de tv-provider toegang tot het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Op dit kanaal worden de kwalificaties en races van Formule 1 in ieder geval tot het einde van het lopende seizoen uitgezonden. Met het lineair kijken worden de beeldproblemen vermeden die een deel van de Viaplay-abonnees ervaren bij het online kijken van live sport zoals Formule 1 en darts. Het netwerk van Viaplay wordt daarnaast vanaf 5 augustus extra belast omdat de streamingdienst ook rond de zestig voetbalwedstrijden in het weekend uit onder meer Bundesliga en Premier League live gaat uitzenden.

   

  Formule 1

  Wie de Formule 1 live wil volgen, heeft meer opties dan alleen Viaplay. In Nederland wordt de Formule 1 ook aangeboden via de eigen streamingdienst F1 TV Pro van Formule 1-organisator FOM. Daarbij is sinds kort ook het van Viaplay afkomstige Nederlandse commentaar beschikbaar. Een maandabonnement op F1 TV Pro kost €7,99. Een goedkoper jaarabonnement is voor €64,99 verkrijgbaar. Naast Nederlands commentaar kan ook voor buitenlands commentaar worden gekozen, zoals het Engelse commentaar van Sky. Daarnaast kan live worden meegekeken in de cockpit van alle coureurs inclusief live boardradio. Een andere optie is het kijken van Formule 1 zonder een abonnement via een buitenlandse tv-zender met gebruik van een VPN. De mogelijkheden voor kijken met VPN worden in een eerder artikel van Totaal TV uitgelegd.

  ViaplayViaplay GroupprijsverhogingabonnementF1 TV ProVPN

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)