Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo maak je zelf Viaplay tot bijna 100 euro per jaar goedkoper

  De prijsverhoging die Viaplay onlangs aankondigde, houdt de gemoederen van veel abonnees bezig. Sommigen van hen vonden een manier om bijna honderd euro te besparen.
  Jarco Kriek
  4 februari 2023
  comments 2
  Zo maak je zelf Viaplay tot bijna 100 euro per jaar goedkoper
  Foto Getty Images

  De prijs van het maandabonnement bij de streamingdienst Viaplay is met twee euro per maand gestegen naar €15,99. Nieuwe abonnees betalen deze prijs nu al. Bestaande abonnees die rechtstreeks bij Viaplay zelf of via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway een maandabonnement afsluiten, gaan deze nieuwe prijs vanaf maart of in het geval van KPN enkele maanden later betalen. Solcon biedt nieuwe klanten negen maanden gratis Viaplay aan. Bestaande Solcon-klanten kunnen gedurende de eerste zes maanden een abonnement tegen gereduceerd tarief afsluiten. Pas daarna na deze periode gaat de nieuwe maandprijs gelden. Nieuwe abonnees kunnen naast een maandabonnement de hele maand februari ook kiezen voor een actie jaarabonnement, waarmee het mogelijk is om voor €10,49 per maand naar Viaplay te kijken. Viaplay biedt films, series, documentaires en natuurlijk Formule 1, voetbal, darts en andere sporten.

   

  Vroege instappers

  Viaplay informeerde bestaande abonnees onlangs over de prijsverhoging. De vroege instappers - die in sommige gevallen al voordat Viaplay in Nederland actief werd een jaarabonnement voor 99 euro hebben gekocht - kregen te horen dat ze vanaf maart worden omgezet naar een maandabonnement met de nieuwe prijs van €15,99. Bijna een verdubbeling van de huidige abonnementskosten. Als reactie op de vele klachten gaf Viaplay aan dat er twee mogelijkheden zijn voor abonnees die vorig jaar voor 99 euro een jaarabonnement kochten om na maart toch goedkoper naar Viaplay te kijken. Hiervoor moest dan wel zelf contact opgenomen worden met de klantenservice, die vaak moeilijk bereikbaar is.

   

  Geld besparen

  Op sociale media wordt nu door meerdere abonnees gemeld hoe men zelf zonder tussenkomst van de Viaplay klantenservice een goedkoper jaarabonnement kan aanschaffen voor de periode tot maart 2024 . Dit kan bestaande abonnees met een jaarabonnement van 99 euro dat in maart afloopt tot €92,88 op jaarbasis besparen. Deze abonnees kunnen in hun eigen Viaplay-account zelf handmatig de nieuwe betaaldatum verplaatsen naar bijvoorbeeld enkele dagen nadat de handmatige wijziging is gemaakt. Abonnees die dit gedaan hebben, melden dat Viaplay het jaarabonnement dan voor een jaar verlengt voor het actiebedrag van vorig jaar, namelijk 99 euro. Dit bedrag wordt ook daadwerkelijk van de rekening van de abonnee afgeschreven. Wie deze methode wil toepassen, moet wel goed in de gaten houden of Viaplay daadwerkelijk het jaarbedrag afschrijft van de rekening. Als dit zo is, dan scheelt dat €92,88.

   

  Andere methode

  Er is ook een andere manier waarbij de abonnee direct zelf kan zien of de besparing gelukt is. Deze levert wel iets minder voordeel op. Het lopende jaarabonnement voor 99 euro wordt dan omgezet in een nieuw jaarabonnement van €10,49 per maand; de huidige actie die tot en met 28 februari van toepassing is. Dit levert op jaarbasis een voordeel van 66 euro op vergeleken met het afsluiten van een maandabonnement. Om dit te doen, moet eveneens in de eigen accountomgeving worden ingelogd. Daar staat bij 'abonnement beheren' dat de volgende betaling een maandabonnement voor €15,99 is. Daarbij is een knop 'annuleren' te vinden. Abonnees die op deze knop hebben gedrukt, kregen daarna de mogelijkheid in beeld om het account weer te activeren. Dit kan niet alleen met een maandabonnement, maar ook het jaarabonnement van omgerekend €10,49 per maand. Als deze optie wordt gekozen, wordt volgens de meldingen direct in beeld zichtbaar dat het nieuwe jaarabonnement tegen deze actieprijs is geactiveerd.

   

  App

  Bovenstaande manieren om als huidige jaarabonnee na maart met een nieuw jaarabonnement goedkoper te kunnen blijven kijken, werken alleen als wordt ingelogd in het Viaplay-account via een webbrowser. Als deze handelingen direct via de app worden gedaan, werkt het niet, zo wordt op sociale media gemeld.

   

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)