Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay

  Viaplay hanteert strenge voorwaarden om het delen van het abonnement te bemoeilijken. Deze zijn overigens deels te omzeilen.
  Jarco Kriek
  2 maart 2022
  comments 7
  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) hanteert strengere voorwaarden bij de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Het gelimiteerde aantal van twee gelijkwaardige streams mag voor een streamingdienst die €13,99 per maand kost wellicht aan de lage kant zijn, maar opvallend is een limiet niet. Het meest beperkende en tevens het voor velen onbekende is een limiet voor het aantal apparaten dat aan een account is gekoppeld.

   

  Canal Digitaal

  Geheel onbekend is een limitering van apparaten niet. Zo gebruikt Canal Digitaal al enige tijd een dergelijke limitering. Die is bij Canal Digitaal net zoals bij Viaplay op vijf vastgesteld. Het is bij beide streamingdiensten wel mogelijk om oneindig apparaten af- en aan te melden. Aan de limitering van het aantal apparaten valt overigens weinig te doen.

   

  Omzeilen

  Het omzeilen van het maximaal aantal gelijktijdige gebruikte streams is een ander verhaal. Jammer genoeg gaat het omzeilen niet lukken bij live sport zoals Formule 1, voetbal en darts. Maar voor film- en serieliefhebbers kan deze truc uitkomst brengen. Bij Viaplay bestaat namelijk de mogelijkheid om – net als bij andere streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video – content te downloaden om daarna zonder internetverbinding te bekijken. Als offline wordt gekeken dan telt dit apparaat niet mee bij het aantal gelijktijdig gebruikte streams. Op deze manier kun je dus met maximaal vijf apparaten tegelijk gebruikmaken van het Viaplay-account.

   

  Lineair Formule 1

  Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is gekocht, dan kan Formule 1 wel op meer dan twee schermen bekeken worden. Deze aanbieders bieden Formule 1 op een lineair kanaal aan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview