Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay

  Viaplay hanteert strenge voorwaarden om het delen van het abonnement te bemoeilijken. Deze zijn overigens deels te omzeilen.
  Jarco Kriek
  2 maart 2022
  comments 7
  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) hanteert strengere voorwaarden bij de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay" target="_blank">Viaplay. Het gelimiteerde aantal van twee gelijkwaardige streams mag voor een streamingdienst die €13,99 per maand kost wellicht aan de lage kant zijn, maar opvallend is een limiet niet. Het meest beperkende en tevens het voor velen onbekende is een limiet voor het aantal apparaten dat aan een account is gekoppeld.

   

  Canal Digitaal

  Geheel onbekend is een limitering van apparaten niet. Zo gebruikt Canal Digitaal al enige tijd een dergelijke limitering. Die is bij Canal Digitaal net zoals bij Viaplay op vijf vastgesteld. Het is bij beide streamingdiensten wel mogelijk om oneindig apparaten af- en aan te melden. Aan de limitering van het aantal apparaten valt overigens weinig te doen.

   

  Omzeilen

  Het omzeilen van het maximaal aantal gelijktijdige gebruikte streams is een ander verhaal. Jammer genoeg gaat het omzeilen niet lukken bij live sport zoals Formule 1, voetbal en darts. Maar voor film- en serieliefhebbers kan deze truc uitkomst brengen. Bij Viaplay bestaat namelijk de mogelijkheid om – net als bij andere streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video – content te downloaden om daarna zonder internetverbinding te bekijken. Als offline wordt gekeken dan telt dit apparaat niet mee bij het aantal gelijktijdig gebruikte streams. Op deze manier kun je dus met maximaal vijf apparaten tegelijk gebruikmaken van het Viaplay-account.

   

  Lineair Formule 1

  Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is gekocht, dan kan Formule 1 wel op meer dan twee schermen bekeken worden. Deze aanbieders bieden Formule 1 op een lineair kanaal aan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)