Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay

  Viaplay hanteert strenge voorwaarden om het delen van het abonnement te bemoeilijken. Deze zijn overigens deels te omzeilen.
  Jarco Kriek
  2 march 2022
  comments 7
  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) hanteert strengere voorwaarden bij de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Het gelimiteerde aantal van twee gelijkwaardige streams mag voor een streamingdienst die €13,99 per maand kost wellicht aan de lage kant zijn, maar opvallend is een limiet niet. Het meest beperkende en tevens het voor velen onbekende is een limiet voor het aantal apparaten dat aan een account is gekoppeld.

   

  Canal Digitaal

  Geheel onbekend is een limitering van apparaten niet. Zo gebruikt Canal Digitaal al enige tijd een dergelijke limitering. Die is bij Canal Digitaal net zoals bij Viaplay op vijf vastgesteld. Het is bij beide streamingdiensten wel mogelijk om oneindig apparaten af- en aan te melden. Aan de limitering van het aantal apparaten valt overigens weinig te doen.

   

  Omzeilen

  Het omzeilen van het maximaal aantal gelijktijdige gebruikte streams is een ander verhaal. Jammer genoeg gaat het omzeilen niet lukken bij live sport zoals Formule 1, voetbal en darts. Maar voor film- en serieliefhebbers kan deze truc uitkomst brengen. Bij Viaplay bestaat namelijk de mogelijkheid om – net als bij andere streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video – content te downloaden om daarna zonder internetverbinding te bekijken. Als offline wordt gekeken dan telt dit apparaat niet mee bij het aantal gelijktijdig gebruikte streams. Op deze manier kun je dus met maximaal vijf apparaten tegelijk gebruikmaken van het Viaplay-account.

   

  Lineair Formule 1

  Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is gekocht, dan kan Formule 1 wel op meer dan twee schermen bekeken worden. Deze aanbieders bieden Formule 1 op een lineair kanaal aan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)