Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay

  Viaplay hanteert strenge voorwaarden om het delen van het abonnement te bemoeilijken. Deze zijn overigens deels te omzeilen.
  Jarco Kriek
  2 march 2022
  comments 7
  Zo omzeil je maximum twee gelijktijdige streams Viaplay
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) hanteert strengere voorwaarden bij de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Het gelimiteerde aantal van twee gelijkwaardige streams mag voor een streamingdienst die €13,99 per maand kost wellicht aan de lage kant zijn, maar opvallend is een limiet niet. Het meest beperkende en tevens het voor velen onbekende is een limiet voor het aantal apparaten dat aan een account is gekoppeld.

   

  Canal Digitaal

  Geheel onbekend is een limitering van apparaten niet. Zo gebruikt Canal Digitaal al enige tijd een dergelijke limitering. Die is bij Canal Digitaal net zoals bij Viaplay op vijf vastgesteld. Het is bij beide streamingdiensten wel mogelijk om oneindig apparaten af- en aan te melden. Aan de limitering van het aantal apparaten valt overigens weinig te doen.

   

  Omzeilen

  Het omzeilen van het maximaal aantal gelijktijdige gebruikte streams is een ander verhaal. Jammer genoeg gaat het omzeilen niet lukken bij live sport zoals Formule 1, voetbal en darts. Maar voor film- en serieliefhebbers kan deze truc uitkomst brengen. Bij Viaplay bestaat namelijk de mogelijkheid om – net als bij andere streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video – content te downloaden om daarna zonder internetverbinding te bekijken. Als offline wordt gekeken dan telt dit apparaat niet mee bij het aantal gelijktijdig gebruikte streams. Op deze manier kun je dus met maximaal vijf apparaten tegelijk gebruikmaken van het Viaplay-account.

   

  Lineair Formule 1

  Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is gekocht, dan kan Formule 1 wel op meer dan twee schermen bekeken worden. Deze aanbieders bieden Formule 1 op een lineair kanaal aan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview