Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN verhogen prijzen, maar op deze manier betaal je niet meer en mogelijk zelfs minder

  Veel Ziggo- en KPN-klanten krijgen op 1 juli te maken met een prijsverhoging op basis van inflatiecorrectie bij de vaste diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  4 juni 2023
  comments 2
  Ziggo en KPN verhogen prijzen, maar op deze manier betaal je niet meer en mogelijk zelfs minder
  Foto Getty Images

  Een groeiend aantal huishoudens heeft moeite om met het beschikbare geld rond te komen. Een prijsverhoging die kan oplopen tot richting de honderd euro per jaar voor diensten als tv en internet komt voor hen dan ook uiterst ongelegen. Zeker omdat deze diensten tot de essentiële levensbehoeften behoren. Er zijn echter diverse manieren om de komende prijsverhoging bij bijvoorbeeld Ziggo en KPN te ontwijken. Sterker, de maandelijkse kosten kunnen voor langere tijd zelfs verlaagd worden. Totaal TV heeft enkele tips.

   

  Oversized

  Kijk kritisch naar het abonnement. Heeft het abonnement niet een te ruim bemeten snelheid? Internetaanbieders willen graag dat je een gigabit-abonnement koopt. Maar een gezin heeft doorgaans voldoende aan een downloadsnelheid van 100 tot 200Mbps. Alleenstaanden en samenwonenden zonder kinderen vaak zelfs nog minder. Een abonnement kiezen dat de juiste internetsnelheid levert die past bij het daadwerkelijke gebruik, kan soms tientallen euro per maand besparen.

   

  Overstappen

  Het meeste geld kan bespaard worden door jaarlijks van internetaanbieder te wisselen. Veel aanbieders halen klanten met hoge welkomstkortingen binnen. Hierdoor kan bijvoorbeeld gedurende het hele jaarcontract of een groot deel hiervan een abonnement worden afgesloten tegen een heel gunstig bedrag, bijvoorbeeld een vaste prijs van 35 euro of 50 procent korting. Daarnaast wordten in enkele gevallen ook gratis abonnementen van bijvoorbeeld ESPN, Ziggo Sport Totaal en/of Viaplay aangeboden, al dan niet in combinatie met een welkomstkorting. Dit kan tot een voordeel van soms meer dan 500 euro per jaar oplopen. Een aandachtspunt is wel dat bij voorkeur gebruik moet worden gemaakt van een niet-providergebonden e-mailadres. Overstappen is makkelijker als diensten via DSL of glasvezel worden genomen. In dat geval is bij het wisselen van aanbieder alleen het wisselen van de internetmodem en de bruikleendecoder voor tv noodzakelijk. Bij overstap van DSL of glasvezel naar kabel of omgekeerd kan het wisselen van apparatuur omslachtiger zijn.

   

  Bel op

  Ben je tevreden met de huidige aanbieder, maar wil je toch minder betalen? Dan kan het lonend zijn om gewoon met hen te bellen. Vaak wordt als een contractvrij abonnement voor een periode van twaalf maanden wordt verlengd enkele maanden een korting op de maandlasten gegeven. Is de eerst aangeboden korting naar uw mening te laag, zeg het dan gerust. Zie het als een onderhandelingsspel. Wie goed onderhandelt, kan tot soms wel een vijfmaal hogere korting bedingen. Tip: kom je er met de medewerker van de klantenservice niet uit, vraag dan naar de afdeling retentie. Daar wordt vaak een hogere korting aangeboden.

   

  Ander abonnement

  Ook kan een overstap naar een andere abonnementsvorm bij dezelfde aanbieder ervoor zorgen dat de aankomende inflatiecorrectie omzeild kan worden. Zo is het bij KPN mogelijk om het Hussel- of Interactieve TV-abonnement – dat op 1 juli met 6,4 procent tot maximaal met vier euro per maand wordt verhoogd – om te zetten naar het nieuwe KPN TV+ abonnement. In dat geval wordt op 1 juli de inflatiecorrectie niet doorberekend en het maandelijkse abonnement is in veel gevallen net iets goedkoper. Heb je dit vanaf 23 januari – de eerste dag dat TV+ voor klanten beschikbaar kwam – al gedaan, dan wordt het abonnementsbedrag overigens ook niet verhoogd op 1 juli. Hier noemen we nu het voorbeeld van KPN, maar ook bij Ziggo en T-Mobile is dit mogelijk als naar een ander abonnement wordt overgestapt.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobileprijsverhoginginflatieinflatiecorrectietvtelevisieinternetabonnementoverstappenconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)