Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zo kun je bij KPN via een omweg toch 4K kijken

    De vraag naar het aanvullende 4K-abonnement bij KPN is sinds enkele weken toegenomen. Maar het bestellen van dit abonnement heeft wat haken en ogen.
    Jarco Kriek
    29 augustus 2021
    comments 1
    Zo kun je bij KPN via een omweg toch 4K kijken

    KPN biedt sinds enkele weken het nieuwe kanaal ESPN UHD aan alle klanten aan. Voorwaarde is wel dat de klant over een 4K-decoder met bijbehorend 4K-abonnement beschikt. Naast ESPN UHD biedt dit abonnement ook toegang tot de zenders Xite 4K, Love Nature 4K en Insight TV UHD. Maar het activeren van dit abonnement direct via de bruikleendecoder van Interactieve TV of de persoonlijke klantomgeving MijnKPN is niet mogelijk. Via een omweg kan bij KPN dit abonnement toch besteld worden.

     

    Waarom niet via MijnKPN?

    KPN besloot enkele maanden geleden om het leveren van de 4K-decoder Arris VIP5202 aan banden te leggen. Reden hiervoor waren leveringsproblemen met deze decoder door een tekort aan onderdelen (chips) bij de fabrikant. Een direct gevolg was dat KPN tijdelijk stopte met het activeren van nieuwe 4K-abonnementen. Inmiddels levert KPN aan Interactieve TV-klanten op dit moment (aan nieuwe klanten) in ieder geval één 4K-decoder bij een abonnement.

     

    Hoe kun je 4K activeren?

    Ondanks dat het 4K-abonnement niet op de meest gangbare manieren geactiveerd kan worden, bestaat deze mogelijkheid nog wel. Dit wordt door KPN-woordvoerder Gerd de Smyter aan Totaal TV uitgelegd. "Het klopt dat het 4K-abonnement via MijnKPN nog niet is aan te zetten. We verwachten dat dit begin oktober wel weer mogelijk is. Mochten klanten dit in de tussentijd willen activeren dan kan dat telefonisch via onze klantenservice, ook in het geval de klant nog niet over de geschikte ontvanger beschikt."

    KPNXS4AllInteractieve TV4KUltra HDUHDbruikleendecoderabonnement

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview