1. Interviews

  Beau van Erven Dorens

  Beaufort

  In het atypische reisprogramma Beaufort combineert Beau van Erven Dorens reizen met avontuur. “Het is een soort Floortje Dessing on speed!”
  10 february
  Beau van Erven Dorens

  Floortje won een Gouden Televizier-Ring. Maakt jouw Beaufort ook kans?

  “Haha, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Het zijn ook totaal verschillende programma’s. Floortje naar het einde van de wereld is heel gestileerd, Beaufort is veel rauwer. Het bestaat uit reizen, avontuur en gekkigheid. Het ene moment is opgenomen met een drone, het andere moment uit de hand gefilmd terwijl ik door de jungle banjer.”

   

  De jungle? Nog andere plekken waar je niet zo gauw komt?

  “Ik heb door de bloedhete woestijn van Wadi Rum gesloft, geklommen over Argentijnse bergen, al zeilend over de Noordzee getrokken en door smalle spleten gekropen in Groot-Brittannië en België. Geloof me, ik heb meer afgezien dan goed is voor een mens.”

   

  Stond het huilen je nader dan het lachen?

  “Man, ik heb zoveel gehuild! Ik ben zes keiharde uitdagingen aangegaan en ging kapot. Ik wilde mijn eigen grenzen opzoeken en dat heb ik geweten. Voor een commando was dit waarschijnlijk een peulenschil geweest, maar ik vond het ongelooflijk heftig!”

   

  Had je niet getraind van tevoren?

  “Jawel. Ik ben altijd al bezig geweest met zwemmen. Vroeger in de grachten en in De wereld van Beau heb ik een keer geprobeerd het kanaal over te zwemmen. Voor Beaufort heb ik in een hoogtekamer getraind en voor de aflevering waarin ik ga zeilen heb ik eerst de zeilboot een paar keer op- en afgetuigd. Maar niets kon me écht voorbereiden op wat er ging komen.”

   

  Waarom doe je jezelf zoiets aan?

  “Ik wilde weten in hoeverre ik in staat ben te overleven onder zware omstandigheden. We hebben allemaal gezien hoe survivalspecialist Bear Grylls de problemen van de wildernis tackelt. Maar wat gebeurt er als je een man van 46, die eigenlijk nergens echt goed in is en nooit fit is, aan zijn lot overlaat? Dan krijg je een veel realistischer beeld van wat ‘de gewone man’ in dergelijke situaties doet.”

   

  Dus eens, maar nooit meer?

  “Oh, jawel hoor! Ondanks dat ik acht kilo lichter de jungle uitkwam, zou ik het zo weer doen. Ik heb tijdens die avonturen echt geweldige ingevingen gekregen. Je leert jezelf behoorlijk goed kennen als je helemaal naar de klote gaat.”

   

  Waar kijk je zelf naar?

  “Ik heb laatst met de kids Apocalypse Now Redux gekeken onder het kopje filmopvoeding. Nou, dan heb je wel wat te bespreken na afloop! En verder Homeland, Studio sport en Game of Thrones."

  Lees hier het interview met Beau van Erven Dorens over Beau en de veteranen
  Lees hier het interview met Beau van Erven Dorens over The Amsterdam Project

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET LAST CHRISTMAS

   De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven komt binnenlopen en door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen breekt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze romantische komedie weggeven, met daarin een tas en natuurlijk twee kaartjes voor de film.

  TV-TIP Identity Thief

  Identity Thief
  SBS9 om 20:30 uur
  Sandy Bigelow Patterson staat op het punt alles te verliezen wanneer blijkt dat zijn identiteit gestolen is door de vrouwelijke oplichter Diana. Om zijn identiteit terug te claimen moet hij afreizen naar Miami om Diana op te sporen en weer mee terug te nemen naar Denver om de situatie op te helderen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

  TV-TIP Deepwater Horizon

  Deepwater Horizon
  Veronica om 20:30 uur
  Het booreiland Deep Horizon in de Golf van Mexico moet het Macondo-olieveld met meer dan 100 miljoen vaten olie ontsluiten. Op een onbewaakt ogenblik vindt er een ernstige explosie. Terwijl het booreilandpersoneel onder leiding van Mike Williams en Jimmy Harrell vecht om te overleven, ontvouwt zich een catastrofale milieuramp.

  Interview

  • *

   Daniel Mays

   Temple

   Mark Strong, Carice van Houten en Daniel Mays runnen in de BBC First-serie Temple een illegale, ondergrondse medische kliniek.
   Reacties0 reactie(s)