1. Interviews

    Miljuschka Witzenhausen

    De chocolade show

    Miljuschka Witzenhausen gaat in De chocolade show op zoek naar de beste chocolatier van Nederland.
    19 oktober
    Miljuschka Witzenhausen

    Waar komt het idee vandaan?

    “De wereld van de chocolatiers is een gesloten wereld. De chocolaatjes worden vaak ‘s nachts gemaakt zodat ze ‘s ochtends in de hotels en winkels kunnen liggen. Ook als je een paasei in de winkel koopt, weet je niet hoeveel werk er nou eigenlijk in zit. Het is echt een vak apart. De temperatuur moet bijvoorbeeld precies in orde zijn, omdat anders de chocolade niet goed indikt.”

     

    Hoe werkt deze afvalrace?

    “Tien jonge chocolatiers nemen het tegen elkaar op voor de titel van beste chocolatier. Elke uitzending stuurt de eenkoppige jury, Hidde de Brabander, een kandidaat naar huis.”

     

    Wat voor opdrachten krijgen de kandidaten?

    “Elke aflevering telt twee opdrachten. Eentje is een basisopdracht, waarbij je moet laten zien dat je een bepaalde techniek goed beheerst. Vanaf de derde aflevering wordt ook op smaak beoordeeld. Degene die dat het beste doet, mag als eerste zijn team samenstellen bij de tweede opdracht. Dat is een speciale, grote opdracht waarbij de deelnemers alles uit de kast moeten trekken.”

     

    Wat is het verschil met de ‘gebruikelijke’ kookshows?

    “Ik dacht altijd dat chef-koks in hun eigen wereld zaten, maar dan heb je nog nooit een chocolatier ontmoet! Die zijn zo bezig met wat ze doen; absurd. Het zijn trouwens allemaal erg jonge kandidaten, chocolatiers die net klaar zijn met de opleiding en zichzelf nog echt willen bewijzen.”

     

    Hoe zit het met je eigen chocoladetalenten?

    “Dit is echt niet mijn vak. Ik kan wel koken, zoals je op 24Kitchen kunt zien, maar dit is echt een stuk lastiger. Van de creaties die sommige deelnemers maken, ben ik soms echt ondersteboven. Ik kan een chocoladetaart bakken, maar daar houdt het ook wel op.”

     

    De chocolade show wordt op RTL 4 uitgezonden, zijn er grote verschillen ten opzichte van 24Kitchen?

    “Het duidelijkst is natuurlijk dat 24Kitchen alleen maar over eten gaat. Daarnaast heeft RTL 4 een veel groter bereik. Ik heb daar totaal geen moeite mee hoor, ik heb liefde voor allebei de kanalen: het belangrijkste is dat ik mijzelf kan zijn.”

     

    Wat kijk je zelf op tv?

    “Ik kijk eigenlijk niet veel tv. Behalve tekenfilms vanwege mijn kinderen! Verder kijk ik graag ter inspiratie 24Kitchen omdat het een zender is die alleen maar over koken gaat. RTL Boulevard kijk ik ook altijd, omdat ik zelf in de weekendeditie zit en ik het leuk vind om te zien hoe de rest het doet.”

    Lees hier het interview met Miljuschka over Miljuschka in Japan

  1. TV-TIP Oceans

    Oceans
    RTL 4 om 07:00 uur
    Natuurliefhebbers likken hun vingers af bij deze fantastische documentaire. De makers verdwijnen letterlijk onder het wateroppervlak en laten een onbeschrijflijke schoonheid, mar ook een afschuwelijk toekomstbeeld zien, indien er niet snel iets wordt gedaan aan overbevissing, verontreiniging en andere ellende. Blij wordt je niet van deze confronterende film, die met een enkel beeld laat voelen wat Al Gore met een hele film probeerde uit te leggen. Moeder Natuur is wreed, maar de mens nog veel meer.

    Doe mee en win!

    • *

      5X2 KAARTEN WHAT MEN WANT

      Ali David is een sportagente die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar vriend, op het spel. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

    TV-TIP Zapp Awards 2019

    Zapp Awards 2019
    NPO 3 om 19:25 uur
    Zapplive-gezichten Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand reiken live vanuit de vorstin in Hilversum voor het vierde jaar de Zapp Awards uit. Welke jeugdprogramma's, YouTubers, artiesten en presentatoren vallen er dit jaar in de prijzen en gaan met zo'n felbegeerde Award naar huis? En misschien nog wel belangrijker: wie wint dit jaar de Veer-in-je-reet Award?

    Interview

    • *

      Miljuschka Witzenhausen

      Miljuschka in Japan

      In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
      Reacties0 reactie(s)