Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delen abonnement streamingdiensten populair in Nederland

    Accountsharing, oftewel abonnementdelen, van online streamingdiensten wordt in Nederland als normaalste zaak in de wereld beschouwd. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
    Jarco Kriek
    28 oktober 2019
    comments 3
    Delen abonnement streamingdiensten populair in Nederland

    Accountsharing lijkt het antwoord van de Nederlandse consument op versnippering van content over meerdere online streamingdiensten. Zeker nu bestaande online streamingdiensten als Netflix, Videoland en Amazon Prime Video de komende weken concurrentie van Apple TV+ (1 november) en Disney+ (12 november) krijgen, wordt het content in de komende periode over nog meer streamingdiensten verdeeld. Hierdoor verdwijnen films en series bij de bestaande streamingdiensten en zijn daarna exclusief op de nieuwe streamingdiensten te zien. Om alles te kunnen blijven zien, moet meer geld aan abonnementen betaald worden. Dit bedrag kan uiteindelijk tot tientallen euro’s per maand oplopen. Dit bedrag is exclusief de maandelijkse kosten van het internetabonnement en eventuele traditionele tv-abonnementen bij aanbieders als Ziggo, KPN en T-Mobile.

     

    Abonnementdelen

    Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat 34 procent van de Netflix-abonnementen buiten het eigen huis met familie, vrienden en kennissen wordt gedeeld. Bij de abonnementen van Videoland ligt accountsharing met 37 procent nog iets hoger.

     

    Netflix in actie

    Netflix maakte vorige week bekend accountsharing als probleem te zien. Nadat de streamingdienst eerder abonnementdelen gedoogde, gaat het Amerikaanse bedrijf nu toch op zoek naar ‘consumentvriendelijke’ manieren om het delen van het abonnement een halt toe te roepen. Daarbij wil Netflix gebruik gaan maken van gebruikersdata. Mogelijk dat geografische gegevens voortkomend uit gebruikte IP-adressen gebruikt worden om accountsharing vast te stellen. Een account kan na constatering al dan niet tijdelijk geschorst worden.

    accountsharingabonnementdelenabonnementonlineOTTstreamingdienstcontentcontentaanboduitzendrechtenrechtenfilmsseriesNetflixVideolandAmazon Prime VideoPrime VideoApple TV+Disney+versnippering

    Reacties