Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Joyne biedt meer Vlaamse zender in HD dan TV Vlaanderen

    Joyne gaat ook op de Vlaamse tv-markt de concurrentie met het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group aan. Het gaat binnen het nieuwe Vlaamse abonnement meer Vlaamse zenders in HD dan TV Vlaanderen bieden.
    Jarco Kriek
    10 juli 2018
    comments 3
    Joyne biedt meer Vlaamse zender in HD dan TV Vlaanderen
    Foto ANP

    M7 Group is in Vlaanderen actief met TV Vlaanderen. De tv-aanbieder biedt via de satelliet en in de ether zenders aan. Joyne begint – naar eigen zeggen – vanaf medio augustus een op Vlaanderen gericht zenderaanbod via de Eutelsat 9B-satelliet aan. Het gaat hiermee de concurrentie met TV Vlaanderen aan. Het zenderaanbod van TV Vlaanderen is groter maar Joyne hoopt door onder meer flexibele abonnementsvormen en een groter zenderaanbod in HD-kwaliteit van Vlaamse zenders de concurrentie op de Vlaamse satellietmarkt met de gevestigde naam TV Vlaanderen aan te gaan. België is het tweede land waar Joyne de strijd met M7 Group om de gunst van de satellietkijker aangaat. In Nederland is Joyne sinds een jaar als concurrent van Canal Digitaal actief. Of Joyne succesvol is, kan niet gezegd worden. Zowel M7 Group als Joyne willen geen openheid over abonnee-aantallen geven.

     

    Meer HD

    Omdat Joyne het op het punt van zenderaanbod het vooralsnog niet van TV Vlaanderen kan winnen, richt de aanbieder zich op het aanbieden van HD-doorgifte van de belangrijkste Vlaamse zenders. Uit de testuitzendingen die op dit moment op de Eutelsat 9B-satelliet van het nieuwe Vlaamse pakket plaatsvinden, blijkt dat Joyne in ieder geval zeven kanalen in HD-kwaliteit gaat aanbieden. Dit zijn Eén HD, Canvas HD, Ketnet HD, VTM HD, Vier HD, Vijf HD en Zes HD. TV Vlaanderen biedt via de Astra3-satelliet de Vlaamse zenders Eén HD, Canvas HD, VTM HD, Vier HD en Q2 HD in de betere beeldkwaliteit aan. Wel biedt TV Vlaanderen naast een groter zenderaanbod klanten de mogelijkheid om online via internetsite en app op mobiele apparaten overal in de EU naar een deel van het zenderaanbod te kijken.

    JoyneM7 GroupTV VlaanderenCanal DigitaalsatellietabonnementzenderaanbodHDsatellietEutelsatEutelsat 9BSESAstra3

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview