Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ‘Ziggo informeert klanten onvoldoende’

    Ziggo heeft sinds vrijdag last van onrust onder eigen klanten. Het kabelbedrijf stopte met de doorgifte onder meer BBC Four. Sommige klanten werden onaangenaam verrast toen zij naar deze zender wilde kijken.
    Jarco Kriek
    3 november 2019
    comments 10
    ‘Ziggo informeert klanten onvoldoende’
    Foto ANP

    Ondanks dat Ziggo enkele weken geleden het verdwijnen van de BBC-zenders BBC Four, CBBC en CBeebies aankondigde, zijn klanten verbolgen dat zij niet persoonlijk zijn geïnformeerd omtrent het verdwijnen van de zenders. Op sociale media en op internetfora laten klanten van het kabelbedrijf weten dat zij niet van het verdwijnen van de zenders afwisten. Ziggo communiceert wijzigingen in het zenderaanbod altijd via een speciale pagina op de eigen internetsite. Niet in alle gevallen worden klanten middels een persoonlijk schrijven of e-mail van aankomende wijzigingen op de hoogte gebracht.

     

    Distributieovereenkomst

    Het verdwijnen van BBC Four, CBBC en CBeebies komt door een nieuwe distributieovereenkomst die Ziggo met BBC heeft beklonken. Uit onderzoek blijkt volgens het kabelbedrijf dat klanten de zenders BBC One, BBC Two, BBC First, BBC Entertainment en BBC World News relevanter dan de verdwenen BBC-zenders vinden. Bij onderhandelingen van BBC over nieuwe distributieovereenkomsten met andere Nederlandse distributeurs wordt eveneens bekeken of het huidige zenderaanbod van BBC gewijzigd dient te worden. Enkele jaren geleden verwijderde KPN BBC Four en beide kinderzenders uit het zenderaanbod. T-Mobile biedt vooralsnog deze zenders aan klanten aan.

     

    Wilt u naar BBC Four blijven kijken? Bekijk hier de mogelijkheid om dit eenvoudig te doen.

     

    Ziggo-klanten die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen bij het kabelbedrijf kunnen het laatste nieuws bij Totaal TV volgen.

    ZiggoVodafoneZiggoBBCBBC FourCBBCCBeebiesdistributedistributieovereenkomsttvtelevisiezenderaanbodzenderwijzigingsatelliet

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview