Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is Star op Disney+?

  Vorige maand verscheen er binnen Disney+ een nieuwe rubriek: Star. Wat is Star, wat kun je er zien, en moeten we er blij mee zijn?
  Jorrit van Broekhoven
  9 march 2021
  comments 0
  Wat is Star op Disney+?

  In Amerika heeft Disney niet één streamingdienst, maar twee. Naast het bekende Disney+ heeft de studio namelijk een groot aandeel in Hulu, dat vooral op volwassen kijkers mikt. In plaats van Hulu ook buiten de VS uit te rollen, heeft Disney besloten om zijn programma's voor volwassenen beschikbaar te maken via een aparte rubriek in Disney+: Star. Sinds 23 februari is Star in Nederland binnen Disney+ beschikbaar als zesde merknaam na Disney, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Met een nieuw systeem voor ouderlijk toezicht met leeftijdscategorieën kan de abonnee voor elk gebruikersprofiel bepalen tot welke content dit toegang krijgt.

   

  Series en films

  Vanaf dag één kun je op Star kijken naar meer dan driehonderd films en series. Daarbij zitten heel wat oude favorieten, zoals How I Met Your Mother, Modern Family, Desperate Housewives, The X-Files, Scandal, Sons of Anarchy, Lost, Buffy the Vampire Slayer en Prison Break. Ook bij de films gaat het vooral om ouder spul: de filmreeksen van Die Hard, Alien en Planet of the Apes, en klassiekers als Pretty Woman en Braveheart. Recentere titels zijn de series The Walking Dead en 9-1-1, en films als The Shape of Water, The Hate You Give en Ready or Not, om er maar een paar te noemen. Verder zijn er wat kookprogramma's en Amerikaanse sportdocumentaires.

   

  Originals

  Naast deze vaak al wat oudere titels presenteert Star ook een aantal gloednieuwe eigen originals. Dit zijn veelal producties uit de studio's die zich – vaak door overnames – in Disneys portfolio bevinden, zoals ABC, FX, 20th Century en Searchlight. Opvallende titels zijn de thrillerserie Big Sky, tienerdrama Love, Victor, animatieserie Solar Opposites en de serie Helstrom naar de gelijknamige Marvel-strip. Meer titels zijn op komst, en speciaal voor Nederland wordt de nieuwe documentaire Feyenoord Rotterdam toegevoegd.

   

  Het geld waard?

  Door de komst van Star is de abonneeprijs van Disney+ met twee euro verhoogd naar 8,99 euro per maand. Een jaarabonnement kost 89,90 euro. Is Star het extra geld waard? Als we alleen kijken naar de originals is dat zeker niet het geval. Het aantal Star-originals is zeer beperkt en niet van topkwaliteit. Ook zijn zelfs paradepaardjes als Big Sky en Helstrom niet beschikbaar in 4K Ultra HD, wat toch echt niet van deze tijd is. Maar mochten je favoriete series toevallig in het nieuwe aanbod zitten, dan is Star zo gek nog niet. Hoe dan ook: als de abonnee heb je niets te kiezen, want Star is geen optie. Nieuwe abonnees betalen voortaan de hogere prijs, of ze Star nu willen of niet. Bestaande abonnees betalen nog de oude prijs tot zes maanden na de komst van Star, daarna geldt de prijsverhoging ook voor hen.

  StarDisney+streamingdienst

  Meer over dit onderwerp

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Gino's Italian coastal escape

  Gino's Italian coastal escape
  Een om 16:45 uur
  TV-kok Gino D'Acampo woont al ruim 25 jaar in Engeland, maar keert even terug naar Italië om familierecepten te verklappen.

  TV-TIP Heel Holland bakt kids

  Heel Holland bakt kids
  NPO 3 om 19:20 uur
  Het thema is dit keer ‘Bouwplaats’ en dus heeft André zijn patatwagen van vorige week ingeruild voor een shovel.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)