Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is YouTube Premium en YouTube Music?

  Naast het vertrouwde YouTube is er ook YouTube Premium en YouTube Music. We leggen uit wat deze varianten u te bieden hebben.
  3 february 2022
  comments 0
  Wat is YouTube Premium en YouTube Music?

  Op YouTube vindt u misschien geen populaire series of films, maar wel veel, gigantisch veel andere video’s. Er zijn muziekclips, filmtrailers, talkshows, vlogs over alle denkbare onderwerpen en natuurlijk kattenfilmpjes, allemaal te kijken op smartphone, tablet, computer en Smart TV. Omdat alles gratis is, groeide YouTube uit tot de populairste streamingdienst ter wereld.

   

  Premium

  Gratis kijken heeft wel een keerzijde: reclames. Van de reclame-inkomsten houdt YouTube-eigenaar Google zijn platform rendabel en ontvangen contentmakers een vergoeding. Wie liever betaalt dan verplicht reclames kijkt, kan een abonnement nemen op YouTube Premium (www.youtube.com/premium). YouTube Premium is uit YouTube Red voortgekomen, de dienst waarmee YouTube in de VS de concurrentie wilde aangaan met bijvoorbeeld Netflix. Er werden zelfs exclusieve series gemaakt, maar door gebrek aan succes zijn die weer verdwenen. Op dit moment is YouTube Premium de eerste drie maanden gratis, daarna betaalt u 11,99 euro per maand. De maandprijs voor een gezinsaccount is 17,99 euro. Dat zijn fikse prijzen, maar er is ook een Premium Lite-variant voor 6,99 euro per maand. Hiermee kijkt u zonder reclames, maar heeft u niet de andere voordelen van YouTube Premium, zoals video’s downloaden, afspelen op de achtergrond en toegang tot de betaalde variant van YouTube Music.

   

  Music

  YouTube Music (music.youtube.com) is gestart als concurrent voor muziekdiensten als Spotify en Apple Music. Naast een gratis versie met reclames is er ook een reclamevrije betaalversie: YouTube Music Premium. Deze is de eerste maand gratis en kost dan 9,99 euro per maand. Met deze betaalversie kunt u muziek in hogere kwaliteit afspelen, muziek op de achtergrond afspelen terwijl u andere apps gebruikt en muziek downloaden om te luisteren op momenten dat er geen internetverbinding is. Ook wordt het dan mogelijk om naar Sonos-speakers te casten in plaats van alleen Chromecast-apparaten. YouTube Music Premium is volledig inbegrepen bij YouTube Premium.

   

  Kids

  Wie toegang wil tot YouTube Premium of YouTube Music Premium moet in de buidel tasten. Dat is niet nodig bij een andere YouTube-variant: YouTube Kids (www.youtubekids.com). Op deze kindvriendelijke versie van de streamingdienst kunnen ouders een gratis account openen en vervolgens profielen aanmaken voor kun kinderen. Zo krijgen deze alleen video’s te zien die geschikt zijn voor hun leeftijd. Als u een abonnement heeft op YouTube Premium, kunnen uw kinderen YouTube Kids ook zonder reclame kijken.

 1. Interview