Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    [UPDATE] Olympische Spelen toch in HD via de NOS

    De Olympische Spelen zijn in Nederland ook via de publieke omroep in HD-kwaliteit te zien. De NOS maakte dit vandaag bekend.
    Jarco Kriek
    12 januari 2010
    comments 0
    [UPDATE] Olympische Spelen toch in HD via de NOS

    De Olympische Winterspelen in Vancouver zijn toch in native HD-kwaliteit te zien bij de Nederlandse Publieke Omroep. Dit heeft de NOS vanmorgen op een persconferentie bekend gemaakt. Lange tijd was er onduidelijkheid of de NOS het grootste mondiale sportevenement in HD zou uitzenden.

    Eerder liet NOS mediadirecteur Jan de Jong, tijdens de HD-dagen die in november werd georganiseerd in Hilversum, nog weten dat het nog niet zeker was dat de Olympische Spelen in HD via de NOS te zien zou zijn. Omdat groot deel van de live-uitzendingen in de late avond en de nacht wordt uitgezonden wilde de NOS geen extra geld uitgeven om de Olympische Spelen in HD te kunnen uitzenden. Wel toonde de NOS de intentie om als dit binnen de beschikbare middelen mogelijk was om dit sportevenement in HD-kwaliteit uit te zenden. Vandaag bevestigt mediawoordvoerster Mirjam Willinge Prins tegenover Totaal TV dat de NOS de gehele Olympische Spelen daadwerkelijk in HD-kwaliteit gaat uitzenden via Nederland1 HD

    De Olympische Spelen worden tussen 12 februari en 28 februari gehouden in het Canadese Vancouver. Naast HD-uitzendingen verzorgt de NOS ook via het SD-kanaal Nederland, Radio1 en via internet een speciale programmering rondom de Olympische Spelen. Ook kan men bij de NOS via internet On Demand de Olympische Spelen volgen. Het Olympisch programma van de NOS begint dagelijks om 19.00 uur op Nederland1 en Nederland1 HD. Daarbij is het Olympisch schaatsstadion Olympic Oval in Richmond het centrale punt waaruit de NOS haar Olympisch programma maakt.
     

    De NOS verzorgt op verzoek van de OBS, de omroeptak van het Internationaal Olympisch Comité, de internationale beeldregistratie van het Olympisch schaatstoernooi in The Olympic Oval in Richmond. Hiervoor gaat de NOS gebruik maken van dertig HD-camera’s die hiervoor in internationaal verband beschikbaar zijn. De beeldregistratie van het Olympisch schaatstoernooi is hierdoor in native HD-kwaliteit.

    De NOS gaat zelf met in totaal zes camera’s naar de Olympische Spelen. Deze zijn echter allemaal SD-camera’s die niet gebruikt kunnen worden voor native HD-beeldregistratie. Hierdoor zullen eigen reportages van de NOS alleen in SD-kwaliteit beschikbaar zijn.
    HDTVNederland1 HDNederland1NOSStudio SportNPOPublieke Omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Where the Wild Men Are with Ben Fogle

    Where the Wild Men Are with Ben Fogle
    NPO 3 om 20:59 uur
    Journalist Ben Fogle spreekt af met ‘Pirate Rob’, die op een verlaten eilandje in een tent woont. Hij zit daar niet alleen: hij voedt in de rimboe ook zijn tienerzoon Damian op. Rob vertelt dat hij echt geprobeerd heeft om in de ­maatschappij mee te draaien, maar dat hij als alleenstaande vader de wind van voren kreeg. Sindsdien wonen Rob en Damian in de wildernis, en inmiddels wil Rob niet anders meer. Zijn zoon Damian vindt het nomadenleven wél erg moeilijk. Op school gaat hij om met jongeren die wél een normale jeugd genieten, en net als zijn vader voelt de tiener zich vaak een buitenbeentje.

    TV-TIP Liefde voor het Landgoed

    Liefde voor het Landgoed
    NPO 1 om 21:26 uur
    Een groot landgoed is vaak een teken van net zo'n grote rijkdom, maar het kost ook veel geld en moeite om de landerijen een beetje netjes te houden. De bewoners zijn dit natuurlijk wel aan hun stand verplicht. De 71-jarige Sammy van Tuyll van Serooskerken gaat zelf aan het werk om een sluis te onderhouden, terwijl Otto en Marlies ploeteren om het huishoudboekje van hun landgoed te verbeteren. ­Ploeteren doet Catharina ook: het beheer van haar landgoed is enorm veel werk, en dat is niet makkelijk te combineren met het ouderschap.

    Interview