Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BVN wisselt van frequentie op Hotbird satelliet

    Vanaf 15 augustus is BVN via de Hotbird satelliet alleen nog maar via een nieuwe frequentie te ontvangen. Vanaf dit moment is BVN op deze satelliet op twee frequenties te zien.
    Jarco Kriek
    19 juli 2010
    comments 1
    BVN wisselt van frequentie op Hotbird satelliet

    Voor de tweede keer in één jaar wijzigt de Nederlands-Vlaamse televisiezender BVN van uitzendfrequentie op de Hotbird satelliet. Tot 15 augustus is men zowel via de oude als nieuwe frequentie te bekijken. Dit alles komt voor BVN in een ongelukkige tijd.

    Waar men de vorige zomer nog van frequentie wisselde omdat men een doormiddel van een Europese aanbesteding een nieuwe distributieovereenkomst sloot met een andere operator ligt het bij deze frequentiewijziging geheel anders. De huidige frequentiewijziging vindt plaats als gevolg van een transponderwissel doorgevoerd door de eigenaar van de Hotbird satelliet, het Franse Eutelsat. De frequentiewijziging vindt voor BVN op een zeer ongelukkig tijdstip plaats. Op dit moment zijn vele Nederlanders over de gehele wereld op vakantie. Veel van deze vakantiegangers kijken via lokale televisienetwerken van hotels, appartementencomplexen en ressorts naar BVN. De ontvangst voor deze lokale netwerken moet voor 15 augustus worden aangepast anders blijven Nederlanders verstoken van de uitzendingen van BVN. Ook vele Nederlanders die voor wonen, leven en werken in het buitenland moeten zelfstandig de frequentie voor BVN aanpassen. De Hotbird satelliet is vooral van groot belang voor ontvangst van BVN in Zuidoost Europa, het Midden Oosten en delen van Afrika. Dit inclusief door Nederlanders veel bezochte vakantielanden als Italië, Turkije, Griekenland en Egypte.

    René van Baaren, zendercoördinator bij BVN, is zeker niet blij met de nieuwe frequentiewijziging van zijn zender op de Hotbird satelliet. Dit komt mede omdat BVN pas laat werd geïnformeerd over de komende frequentiewijziging. “RRSat informeerde ons pas op 1 juli van de op handen zijnde transponderwissel waardoor BVN op een nieuwe frequentie op de Hotbird satelliet gaat uitzenden. Natuurlijk ben ik bang dat we hierdoor kijkers gaan verliezen, maar alles is in het werk gezet om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de transponderwissel. Hotels worden geïnformeerd, maar natuurlijk ook providers zoals onder andere Sky Italia die BVN doorgeven in hun pakket zijn hiervan door ons op de hoogte gesteld.” De huidige distributieovereenkomst voor BVN op de Hotbird satelliet met operator RRSat loopt nog door tot juli 2012. “Maar zoals nu blijkt is dat voor een televisiezender geen garantie dat je ook de gehele periode dat de distributieovereenkomst loopt je op dezelfde transponder actief blijft” vult Van Baaren hierop aan.

    BVN is de televisiezender van de Wereldomroep waarbij wordt samengewerkt met de Nederlandse Publieke Omroep en de Vlaamse publieke omroep VRT. Op BVN zijn wereldwijd programma’s te bekijken die deze in eigen beheer of in opdracht van deze zenders zijn gemaakt.

    De nieuwe uitzendfrequentie waarop BVN vanaf 15 juli al te zien is: 10.815 GHz H, 27500 – 5/6. Tot en met 15 augustus is BVN nog te zien op de oude frequentie. Op deze oude frequentie maakt BVN in de komende maanden veelvuldig visueel zichtbaar dat men vanaf 15 augustus alleen nog maar via de nieuwe frequentie te bekijken is.


    BVNHotbirdEutelsatfrequentiewijzigingRRSat

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview