Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tele2 overweegt samenwerking met kabelaars

    Telecombedrijf Tele2 bekijkt serieus de mogelijkheden om in de directe toekomst te gaan samenwerken met de kabelbedrijven Ziggo of UPC. Een topman van het Zweedse kabelbedrijf heeft dit gezegd.
    Jarco Kriek
    19 november 2011
    comments 0
    Tele2 overweegt samenwerking met kabelaars

    Telecombedrijf Tele2 bekijkt serieus de mogelijkheden om in de directe toekomst te gaan samenwerken met de kabelbedrijven Ziggo of UPC. Een topman van het Zweedse kabelbedrijf heeft dit gezegd.

    Internetsite Tweakers.net meldt dat Tele2 op het gebied van een mobiel netwerk wil samenwerken met één van de Nederlandse kabelbedrijven. Deze twee kabelbedrijven hebben op het gebied van mobiele dienstverlening al samen in de joint-venture Ziggo4 met elkaar opgetrokken. Tele2 heeft echter op dit moment nog geen beslissing over een mogelijke samenwerking genomen. Tegenover de website Total Telecom stelt Tele2-topman Lars Nilsson dat een samenwerking met een Nederlandse kabelaar absoluut een optie is. Daarbij lijkt Tele2 de mogelijkheid open te houden om een nieuw landelijk dekkend mobiel netwerk te willen bouwen en deze kosten met een ander bedrijf te willen delen.

    Eerder hebben Tele2, Ziggo en UPC openbaar hun aspiraties voor het opzetten van een nieuw landelijk dekkend mobiel netwerk openbaar kenbaar gemaakt. In de komende jaren worden er in Nederland frequentiepakketten geveild waarmee zo’n landelijk dekkend mobiel netwerk kan worden ingericht. Het gaat hier dan om het zogenaamde LTE-frequentiepakket waarmee men eventueel de nieuwe mobiele uitzendtechniek 4G kan gaan gebruiken. Tele2 test rondom het eigen hoofdkantoor al enige tijd met een klein 4G-netwerk.

    Tele2ZiggoUPCmobiele telefonie4GLTEfrequentieveiling

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview