Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BVN voert frequentiewissel op Hotbird door

    BVN is vanaf 15 juni te zien via een nieuwe frequentie op de Hotbird satelliet.
    Jarco Kriek
    29 mei 2009
    comments 0
    BVN voert frequentiewissel op Hotbird door

    Vanaf 15 juni is de televisiezender Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN) via een nieuwe frequentie op de Hotbird satelliet te ontvangen. Tot 30 juni blijft BVN nog op de huidige frequentie te ontvangen.

    BVN wordt nu nog uitgezonden via een transponder van RTV Slovenija alwaar BVN bandbreedte huurt. De huidige doorgifte-overeenkomst loopt per 30 juni af. Nadat BVN de wettelijk verplichte Europese aanbesteding voor een nieuwe doorgifte-overeenkomst had uitgeschreven bleek dat satellietoperator RRSat het goedkoopste bod aan BVN had gedaan. BVN blijft wel op de Hotbird uitzenden maar wisselt hierdoor wel van frequentie. De beide radiozenders van Radio Nederland Wereldomroep, die meeliften met BVN, verhuizen mee naar de nieuwe transponder. Onlangs besloot BVN af te zien van een frequentiewissel op de Astra1 satelliet. Daar had men contractueel recht op omdat men op de nieuwe frequentie dezelfde bandbreedte kon verkrijgen waarmee de drie landelijke zenders van de publieke omroep bij CanalDigitaal uitzenden. Verwarring die mogelijk op zou treden bij kijkers en hotels dan wel vakantieoorden die BVN op het interne televisienetwerk doorgeven is de reden waarom BVN afziet van een frequentiewissel in het pakket van CanalDigitaal op de Astra1 satelliet.

    BVN wordt vanaf 15 juni uitgezonden via transponder 95 op de Hotbird satelliet . Deze is te ontvangen via 12.207 GHz H – 27500 – 3/4. Hier is BVN te zien met een bandbreedte van 3 Mbits. De beide zenders van Radio Nederland Wereldomroep zijn worden met een geluidskwaliteit van 192 kbps stereo uitgezonden. Vanaf 10 juni gaat BVN actief de zakelijke partners alsmede ook de kijkers informeren over de aangekondigde frequentiewissel.

    De Hotbird satelliet is gestationeerd op 13 graden oost op de Clark Belt.

    BVNHotbirdRadio Nederland WereldomroepCanalDigitaalAstra1

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview