Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

    Na een lange strijd tegen de ziekte kanker is zanger Robin Gibb op 62-jarige leeftijd overleden. Robin Gibb was één van de drie broers Gibb die samen de legendarische popgroep Bee Gees vormden.
    Jarco Kriek
    21 mei 2012
    comments 1
    Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

    Na een lange strijd tegen de ziekte kanker is zanger Robin Gibb op 62-jarige leeftijd overleden. Robin Gibb was één van de drie broers Gibb die samen de legendarische popgroep Bee Gees vormden.

    Robin Gibb streed lange tijd tegen de ongeneselijke ziekte. Begin april kwam Robin Gibb echter met een zware longontsteking in het ziekenhuis terecht. Daar begon de laatste levensstrijd van de Bee Gees-zanger, waarbij de toestand vanaf het eerste moment al zeer kritiek was. Zo kritiek dat zijn broer Barry Gibb direct vanuit het Amerikaanse Tennessee naar Londen vloog waar zijn broer in een ziekenhuis werd verpleegd. In deze periode lag Robin Gibb 12 dagen in coma. Nadat Gibb uit zijn coma was ontwaakt heeft de familie Gibb gezamenlijk aan zijn bed voor hem gezongen.

    Geboren in Engeland, opgegroeid in Australië

    Robin Gibb is telg van de Engelse familie Gibb. Deze emigreerde in 1958 naar Australië waar de drie broers Gibb onder de naam Bee Gees de eerste stappen in de muziekwereld zette. Na het eerste grote succes in de jaren ’60 werd het lange tijd stil rond de Bee Gees. Dat veranderde in 1977 toen Bee Gees diverse nummers voor de film Saturday Night Fever maakte. In deze periode scoorde men wereldhits met onder meer Night Fever en How Deep Is Your Love.

    Tweelingbroer Maurice al eerder overleden

    Maurice Gibb was de tweelingbroer van Robin Gibb. Maurice maakte ook onderdeel van Bee Gees uit. Hij overleed in tijdens een darmoperatie aan een hartstilstand. Robin Gibb had net als zijn broer problemen met zijn darmen en overleed uiteindelijk aan darm- en leverkanker. Door de dood van Robin Gibb is alleen Barry Gibb als enige lid van Bee Gees over. 

    Robin GibbMaurice GibbBarry GibbBee GeesSaturday Night Fever

    Meer over dit onderwerp

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview