Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Duitse regio Aken krijgt digitale ether-tv

    In november schakelen de Duitse tv-zenders in de regio Aken om van analoog naar digitaal. Dit heeft gevolgen voor kijkers via de ether in de Limburg.
    Jan-Hein Visser
    10 november 2007
    comments 0
    Duitse regio Aken krijgt digitale ether-tv
    Nog deze maand zullen de Duitse analoge zenders in de regio Aken uit de lucht gaan. Dit betekent voor veel kijkers in het zuiden en midden van Limburg dat zij die zenders niet meer zullen kunnen ontvangen, tenzij ze een DVB-T ontvanger aanschaffen. Op 20 november gaan de analoge UHF-zenders van Duitsland 1 (ARD), Duitsland 2 (ZDF) en Duitsland 3 (WDR) in Aachen-Stolberg en Aachen-Stadt definitief uit de lucht.

    Daarvoor in de plaats komen een ARD-multiplex (UHF 50/704 MHz: ARD, Arte, Phoenix, Festival), een ZDF-multiplex (UHF26/514 MHz: ZDF, 3Sat, KiKa/Doku, Infokanal) en een WDR-multiplex (UHF 37/602 MHz: WDR Aachen, WDR Köln, SWR-RP, NDR, MDR). De sterkste signalen komen van de zender Stolberg en bedragen 20 kilowatt voor de ZDF en 50 kilowatt voor de overige multiplexen. Er wordt daarbij - net als bij de Nederlandse zenders - in verticale polarisatie uitgezonden.

    Voor ontvangst is een DVB-T ontvanger nodig en volstaat free-to-air ontvangst. Dit kunnen los verkrijgbare ontvangers zijn, maar ook met de nieuwere ontvangers van KPN - die voor de gratis ontvangst van Nederlandse publieke zenders worden gebruikt - moet ontvangst mogelijk zijn. Als antenne moet bij voorkeur een speciale DVB-T buitenantenne worden gebruikt.
    AkenLimburgDVB-Tswitchover

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview