Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Euronews gaat compleet vernieuwen

    De nieuwszender Euronews zal vanaf juni volledig haar presentatie compleet vernieuwen op alle mogelijke vlakken.
    Jan-Hein Visser
    26 april 2008
    comments 0
    Euronews gaat compleet vernieuwen
    De Internationale nieuwszender Euronews zal vanaf 4 juni haar programmering en presentatie compleet vernieuwen. Vorig jaar werd al aangekondigd dat het kanaal zichzelf 'opnieuw wil gaan uitvinden'. De nieuwe aankleding zal volgens Franse bronnen gerealiseerd worden door het reclamebureau FFL.

    Euronews zal op 4 juni in de avond alles vernieuwen en wel programma namen, tune, slogan, de website en de grafische uitstraling. De reden om dit te doen is om toch meer kijkers te gaan trekken. De zender heeft, zeker in Europa, van alle nieuwszenders het grootste bereik maar de leiding is niet tevreden over de kijkcijfers en vindt dat het kanaal dynamischer moet worden.

    Euronews zendt uit sinds 1993 en wisselde al een paar keer van logo. Het actuele uiterlijk is echter al sinds 2000 in gebruik en wordt door velen als vrij saai ervaren. Tussen 1997 en 2000 had Euronews het bijgevoegde logo en daarvoor zat er een wereldbol in. Hoe het nieuwe logo zal worden is helaas nog onbekend.

    Euronews is in Nederland nooit erg populair geworden ten opzichte van concurrerende nieuwszenders. Pas recent kwam het kanaal in de vier grote steden en veel andere regio's analoog op de kabel middels een kanaaldeling met Het Gesprek, waarbij dit kanaal werd overgenomen van Live Shop.
    Euronews

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview