Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    FM-vergunningen worden verlengd, lege kavels dit najaar weer on air

    Minister Verhagen wil de FM-vergunningen voor de commerciële radiozenders verlengen. De voormalige FM-etherfrequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz zullen op 1 september weer in gebruik worden genomen.
    Jan-Hein Visser
    19 januari 2011
    comments 0
    FM-vergunningen worden verlengd, lege kavels dit najaar weer on air
    Minister Verhagen van Economische Zaken blijft bij het besluit om de vergunningen voor de commerciële radiozenders te verlengen. Marktpartijen konden in december tijdens een consultatieperiode hun mening geven over de conceptbesluiten die Verhagen vorig jaar al had gepubliceerd.

    Volgens de Minister blijkt uit de consultatieronde dat het aantal partijen dat in de race is voor een vergunning die nu nog door een bestaande partij wordt gebruikt, beperkt is. De Minister ziet dan ook geen aanleiding om de hele Nederlandse radio-industrie op de kop te zetten. En dat is goed nieuws voor de commerciële radiozenders zoals Radio 538, BNR Nieuwsradio, Sky Radio, Q Music, Radio Veronica en Slam!FM maar bovenal ook voor 100%NL dat nog niet zo heel lang in de ether uitzendt.

    Wel wil Verhagen nog eens serieus gaan kijken naar waarde van de commerciële radiovergunningen. Veel zittende radiostations vinden de bedragen die ze voor verlenging van hun vergunning moeten betalen veel te hoog waarbij het over de zogeheten vrije kavels gaat. Een radiostation dat het dan niet eens is met het bedrag dat die moet betalen voor verlenging, kan in dat geval besluiten om geen verlengingsaanvraag in te dienen. Het FM-kavel wordt vervolgens samen verdeeld met A7 en A8 in de uitgifteprocedure die in mei 2011 begint. In augustus 2011 zullen de vergunningen worden verleend. Vanaf 1 september kunnen dus de voormalige FM-frequenties van Arrow Jazz en Arrow Classic Rock ook weer de lucht in.




    FM100%NLRadio 538Sky RadioSlam!FMRadio VeronicaBNR

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview