Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Gratis WiFi UPC-klanten in buitenland

    Net als KPN gaat UPC vanaf 2015 internetklanten gratis draadloos WiFi-internet via hotspots buiten Nederland aanbieden.
    Jarco Kriek
    12 september 2014
    comments 1
    Gratis WiFi UPC-klanten in buitenland

    Net als KPN gaat UPC vanaf 2015 internetklanten gratis draadloos WiFi-internet via hotspots buiten Nederland aanbieden. Dat is het gevolg van een overeenkomst die Liberty Global met het Amerikaanse kabelbedrijf ComCast heeft gesloten.

    UPC-klanten kunnen hierdoor van de meer dan 3 miljoen Xfinity WiFi-hotspots in Noord-Amerika gebruikmaken. In ruil daarvoor kunnen ComCast-klanten van de WifiSpots van de Europese kabelbedrijven van Liberty gebruiken. Naast Nederland valt onder andere ook Telenet in België onder de vlag van Liberty Global. Ziggo-internetklanten kunnen naar verwachting in 2015 ook via de ComCast-hotspots draadloos internetten. De Europese Commissie besluit binnen enkele weken of Liberty Global Ziggo mag overnemen.

    Niet in Europa

    KPN heeft voor internationale WiFi-hotspots een overeenkomst met het Spaanse bedrijf FON. Hierdoor zijn er ook in Europa plekken waar KPN-klanten gratis kunnen internetten. UPC-klanten kunnen naast Amerika ook in de toekomst WifiSpots gebruiken van andere Europese kabelbedrijven die eigendom van Liberty Global zijn.

    UPCZiggoLiberty GlobalComCastwiFiXfinityhotspothotspotsinternetdraadloosTelenetovernameEuropese CommissieAlles-in-1alles in 1triple playabonnementenabonnementtvtelevisieinternettelefoontelefonie

    Reacties