Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KRO Presentatrice Anita Witzier geridderd

    Presentatrice Anita Witzier, bekend van onder meer het KRO programma Memories, is vandaag geridderd in de Orde van Oranje Nassau omdat ze zich al tien jaar inzet voor het Reumafonds.
    Jan-Hein Visser
    18 november 2011
    comments 0
    KRO Presentatrice Anita Witzier geridderd
    Presentatrice Anita Witzier, bekend van onder meer het KRO programma Memories, is vandaag geridderd in de Orde van Oranje Nassau omdat ze zich al tien jaar inzet voor het Reumafonds.

    De 50-jarige Witzier kreeg het belangrijke speldje opgespeld door minister Henk Kamp. Anita was zelf 37 jaar toen ze te horen kreeg dat ze reuma heeft. Het duurde daarna een tijd voordat ze haar ziekte accepteerde. Witzier liet weten vroeger vooral heel erg boos te zijn geweest en het niet te willen accepteren. Nu probeert ze er van alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk gaat.

    Witzier werd bekend door haar presentatie bij de toenmalige publieke omroep Veronica en heeft al een jarenlange ervaring als presentatrice, de eerste jaren bij Veronica maar sinds 1996 is ze werkzaam voor de KRO. Ze maakt voor de KRO succesvolle programma's zoals Blootgewoon, Memories, Tour d'Amour en De Jongste Jaren. Regelmatig vraagt ze in programma's en ook met zichzelf als boegbeeld aandacht voor de problematiek voor de aandoening reuma wat een algemene term is voor vele vormen van aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. Witzier is sinds april 2011 overigens ook ambassadeur van de stichting Hulphond Nederland
    ReumaWitzierKROReumafondsMemories

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview