Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Oppositie verzet zich tegen plannen VVD

    De Tweede Kamer vergadert maandag over de mediabegroting voor 2013. Oppositiepartijen SP en Christenunie verzetten zich tegen voorgenomen bezuinigingen bij de media.
    Jan-Hein Visser
    10 december 2012
    comments 0
    Oppositie verzet zich tegen plannen VVD
    De Tweede Kamer vergadert maandag over de mediabegroting voor 2013. Oppositiepartijen SP en Christenunie verzetten zich tegen voorgenomen bezuinigingen bij de media.

    De Christenunie zet zich in voor de kleine levensbeschouwelijke omroepen en is het niet eens met de plannen van de coalitie. Volgens de partij is er in mediabegroting voldoende ruimte om het voortbestaan van deze omroepen te garanderen. De Socialistische Partij (SP) wil op haar beurt het Mediafonds behouden en verzet zich daarmee tegen het plan van het kabinet om dit fonds op te heffen.

    Actie voor behoud Mediafonds

    Het zit het Mediafonds niet mee de laatste tijd. Afgelopen weekeinde kroop men door het oog van de naald bij een grote brand in een naburig pand. Welhaast symbolisch voor de werkelijke dreiging van totale opheffing. Namens een aantal documentairemakers zal er dan ook maandag een petitie (getekend door meer dan achtduizend mensen) voor behoud van het fonds worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Ook is er een brief gestuurd aan de Kamerleden van de vaste Commissie Media, waarin het Dutch Directors Guild nogmaals uitlegt waarom het fonds behouden moet blijven. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: "Als de regering kwaliteit wil bij de publieke omroep, moet je deze voorzieningen niet afbreken, maar koesteren."
    BezuinigingenMediafondsSPChristenunieRKKIkonVVD

    Reacties

  1. TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    TV-TIP Rooijakkers over de Vloer

    Rooijakkers over de Vloer
    RTL 4 om 21:05 uur
    Art Rooijakkers valt weer binnen bij BN’ers. Hij begint het nieuwe seizoen bij kickbokskampioen Rico Verhoeven. De Brabander vertelt over zijn drive, zijn imposante sportcarrière én zijn lastige jeugd. Later gaat Art nog op visite bij sterren als Nick Schilder – die vertelt over zijn Simon-loze bestaan – Erik van Looy en Patty Brard.

    Interview