Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vodafone stapt in televisie via Reggefiber glasvezelnetwerk

    Telecombedrijf gaat nog dit jaar televisie via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aanbieden. Het bedrijf heeft dit vandaag bekend gemaakt. In 2012 wil Vodafone ook het DSL-netwerk van KPN hiervoor gaan gebruiken.
    Jarco Kriek
    15 augustus 2011
    comments 0
    Vodafone stapt in televisie via Reggefiber glasvezelnetwerk

    Telecombedrijf gaat nog dit jaar televisie via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aanbieden. Het bedrijf heeft dit vandaag bekend gemaakt. In 2012 wil Vodafone ook het DSL-netwerk van KPN hiervoor gaan gebruiken.

    Vodafone gaat televisie als onderdeel van een triple play aanbod aanbieden. Naast televisie krijgt de abonnee ook beschikking over breedbandinternet en vaste telefonie. De abonnementen gaan €49,95 (30 Mbps internet), €59,95 (50 Mbps internet) en €74,95 (100 Mbps internet) per maand kosten. Voor deze prijs krijgen klanten ook een televisieaanbod dat uit zo’n 60 digitale zenders, 20 HD-zenders, analoge televisie en interactieve televisie waaronder Programma Gemist diensten. Vodafone gebruikt voor het televisieaanbod de televisie- en radiodiensten van het bedrijf Glashart Media. Vodafone kan met deze maandprijzen goed concurreren met KPN iTV dat via hetzelfde glasvezelnetwerk van Reggefiber wordt aangeboden. De standaardtarieven van KPN liggen namelijk op dit moment tot 10 euro per maand hoger terwijl er minder HD-kanalen en geen analoge televisie in vergelijking met Vodafone worden aangeboden.

    De consument krijgt met het Vodafone glasvezel aanbod naast KPN en providers als bijvoorbeeld Tweak, Concepts ICT, KickXL en XMS meer keuze op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Vodafone zal beginnen met het aanbieden van deze diensten aan consumenten in de gebieden waar Reggefiber op korte termijn de belangstelling voor glasvezel inventariseert, alvorens zij besluit tot het aanleggen van deze infrastructuur. Ook zal Vodafone als service provider participeren in toekomstige glasvezelprojecten. Vodafone verwacht rond oktober in de steden waar het FttH glasvezelnetwerk van Reggefiber al operationeel is haar triple play aanbod te kunnen gaan aanbieden. Vodafone wil daarnaast ook van nieuwe digitale diensten als het bekijken van televisie via smartphone en tablet gaan ondersteunen.

    Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland zegt: "Met het aanbod van Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV zet Vodafone een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen. Door onze diensten nu ook via glasvezel op de consumentenmarkt aan te bieden, kunnen huishoudens gebruikmaken van hogere internetsnelheden en met nog betere kwaliteit dan ze al van Vodafone gewend zijn voor mobiele telefonie.” Bert Nijboer - algemeen directeur van Reggefiber - vult aan: "Wij zijn verheugd dat nu ook Vodafone diensten gaat leveren via ons glasvezelnetwerk. Vodafone is een groot en ervaren telecommunicatiebedrijf. Op basis van hun expertise in het leveren van mobiele diensten zal Vodafone zeker ook aantrekkelijke internet-, telefonie- en/of televisiediensten leveren op het glasvezelnetwerk.” 

    Nederland is niet het eerste land waar Vodafone op de televisiemarkt actief is. IPTV - zoals in Nederland met gebruik van het glasvezelnetwerk van Reggefiber ook het geval is - vormt de ruggegraat van de internationale Vodafone televisieproducten. In Spanje en Duitsland wordt zelfs van hybride televisieaanvoer gebruik gemaakt. In Spanje maakt men naast IPTV ook gebruik van digitale ethertelevisie terwijl in Duitse satelliettelevisie het IPTV-aanbod van Vodafone complementeert. Net als in Nederland het geval is maakt Vodafone in Ijsland alleen van IPTV voor televisie gebruik. In Frankrijk lanceerde Vodafone onder haar Franse merknaam SFR vorig jaar november een hybride televisiedienst.

    VodafoneReggefiberFttHGlashart MediaglasvezelglasvezelnetwerkKPNGlashart MediaanaloogdigitaalHDTVHDProgramma Gemist

    Reacties