Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Voorstel om BBC Worldwide en Channel 4 te laten fuseren

    Er gaan in Groot-Britannië steeds meer stemmen op om Channel 4 te laten fuseren met BBC Worldwide. Dit is een opmerkelijk idee maar wellicht ook noodzakelijk.
    Jan-Hein Visser
    16 december 2008
    comments 0
    Voorstel om BBC Worldwide en Channel 4 te laten fuseren
    De Britse zender Channel 4 heeft het moeilijk want de zender heeft in de toekomst 100 miljoen Britse pond extra per jaar nodig. Een oplossing kan zijn om 4 Worldwide te creëren. Tot deze opmerkelijke conclusie komen de media-autoriteiten in het land.

    Channel 4 is in het verleden opgezet als alternatief op de BBC (daarnaast was er het regionale ITV netwerk) om competitie te bevorderen. De zender is een public service ofwel zendt uit met een publieke licentie. Wel mag het commerciële doelstellingen hebben zoals uitzenden van reclame.

    Intussen heeft Channel 4 het moeilijk want de digitalisering kost ze veel geld en de zender krijgt daarvoor geen publieke gelden, zoals de BBC ze wel krijgt. Om ervoor te zorgen dat Channel 4 hun 'public service' programma's, en daarmee de kwaliteit, de komende 5 jaar behoudt, wordt nu een fusie met BBC Worldwide onderzocht.

    BBC Worldwide is de commerciële tak van de BBC en er wordt gedacht dat de omroepen samen een enorme winst zouden kunnen behalen waarbij programma's en techniek onder één dak komen. Bij de BBC is men over het idee nog erg voorzichtig al zou een fusie ook kunnen voorkomen dat Channel 4 publieke gelden nodig gaat hebben die nu naar de BBC gaan.


    Channel 4BBC Worldwide

    Reacties

  1. TV-TIP Zeeman Confronteert

    Zeeman Confronteert
    RTL 5 om 20:30 uur
    Thijs Zeeman is weer aan de beurt om schimmige figuren te achtervolgen en ontmaskeren. Samen met privédetective Nico gaat hij weer achter stalkers, oplichters en malafide bouwbedrijven aan. Een paar van zijn meest spraakmakende zaken van de afgelopen jaren kregen trouwens nog een bizar staartje. Slachtoffers van stalking bleken zichzelf te achtervolgen, of maakten juist andere mensen het leven zuur. Uiteindelijk hielp Thijs’ onderzoek om ook hen te ontmaskeren.

    TV-TIP Urk!

    Urk!
    SBS6 om 20:30 uur
    De fleurige avonturen van het corso in Sintjansklooster waren geen groot succes op SBS6, maar gelukkig kan de zender altijd terugvallen op de kleurrijke types uit Urk. Het tiende seizoen wordt verlengd met een paar extra afleveringen waarin wat losse eindjes aan elkaar worden geknoopt. Gerda en Klaas zijn eindelijk klaar met verbouwen, en Mathilde verheugt zich op de tewaterlating van de boot. Teun Föhn kan eindelijk zijn showroom openen. Een zangcarrière zit er niet in voor Greetje, maar ze heeft alweer een nieuw plan.

    Interview