Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Wimbledon uitvoerig op BBC

    De uitzendrechten van het Britse tennistoernooi Wimbledon zijn voor de Nederlandse tv-markt in handen van betaalzender FOX Sports. Nederlanders kunnen echter ook via BBC kijken.
    Jarco Kriek
    28 juni 2015
    comments 1
    Wimbledon uitvoerig op BBC
    Foto: ANP

    De uitzendrechten van het Britse tennistoernooi Wimbledon zijn voor de Nederlandse tv-markt in handen van betaalzender FOX Sports. Nederlanders kunnen echter ook via BBC kijken.


    De meeste tv-aanbieders hebben BBC One en BBC Two in het digitale basispakket opgenomen. Dat betekent feitelijk dat de twee BBC tv-kanalen zogenaamde open net-zenders in Nederland zijn. Daarnaast zijn BBC Three en BBC Four veelal in aanvullende tv-pakketten aanwezig. De Nederlandse kijker zonder abonnement op betaalzender FOX Sports kan hierdoor Wimbledon – weliswaar minder compleet – via de BBC live volgen. FOX Sports geeft Wimbledon via zes lineaire tv-kanalen door. Daarnaast zet de betaalzender ook het online platform FOX Sports GO en de eigen website in om nog meer gelijktijdig gespeelde wedstrijden aan abonnees aan te bieden.

    Satellietkijker heeft grotere keuze Wimbledon

    Als men in Nederland via de Astra2-satelliet naar de BBC kijkt, is de keuze nog groter. Naast de vier landelijke lineaire tv-kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four – die ook in HD-kwaliteit aanwezig zijn – biedt de Britse publieke omroep ook vijf extra zogenaamde Red Button-kanalen. Hierdoor komt het aanbod van deze extra kanalen tijdens Wimbledon op zeven te staan. BBC toont hierop onder meer gelijktijdig gespeelde wedstrijden op het Britse tennistoernooi. Net als de lineaire BBC-kanalen zijn ook de Red Button-kanalen ongecodeerd – en dus zonder abonnement bij een tv-aanbieder – te ontvangen en bekijken. De vijf extra Red Button-kanalen zijn via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost via de frequentie 12.422 GHz H – 27500 – 2/3 te ontvangen.

    BBCRed ButtonAstra2satellietWimbledontennisFOX SportsFOXlineairFOX Sports GOZiggoKPNCanalDigitaalTV VlaanderenAstra2FTAongecodeerd

    Reacties