Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Winter van 63 bij Andere Tijden en op BBC2

    Nederland heeft te maken met een langdurige winterse periode, zoals die de laatste jaren weinig voorkomt. Andere Tijden en BBC 2 herinneren de winter van '63.
    Jan-Hein Visser
    16 januari 2013
    comments 0
    Winter van 63 bij Andere Tijden en op BBC2
    Nederland heeft te maken met een langdurige winterse periode, zoals die de laatste jaren weinig voorkomt. Andere Tijden en BBC 2 herinneren de winter van '63.

    De winter van 1963 was de meest extreme die velen zich herinneren. Onder regie van een tot 1045 hPa aanzwellend Scandinavische hogedrukgebied kwam het een dag voor de tocht der tochten wederom tot felle winterkou. In De Bilt werd het overdag niet warmer dan -7,1º en rond middernacht (de zogeheten Elfstedennacht) was het -14,7º op het KNMI (Bron JanVissersweer).

    De big freeze van 1963

    Andere Tijden Sport heeft woensdagavond (en later terug te bekijken via Uitzending Gemist) om 21.25 op Nederland 2 de uitzending gewijd aan de beruchte en beroemde Elfstedentocht van 1963. Ook aan de andere kant van de Noordzee was er op dat moment sprake van extreme koude. BBC 2 brengt hierover zaterdag 19 januari om 18.30 uur de documentaire The big freeze 1963.
    WinterBig Freeze1963ElfstedentochtAndere TijdenBBC 2

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:22 uur
    Danceformatie T-Spoon scoorde nooit een nummer 1-hit in Nederland, maar ging in 1997 wél de halve wereld over met de zomerhit Sex on the Beach. De groep haalde hoge noteringen in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland en haalde in Japan wél de nummer 1-notering. In de laatste aflevering van 90’s Dance vertellen alle betrokkenen over de bizarre tijden die aanbraken nadat ze een wereldhit scoorden met de ondeugende dance-classic. Zangeres Linda Estelle durfde haar ouders bijna niet te vertellen over het succes.

    TV-TIP The Survivor

    The Survivor
    RTL 7 om 20:25 uur
    De Poolse Harry Haft (Ben Foster) moet concentratiekamp Auschwitz overleven door letterlijk te vechten voor zijn leven. Een SS-officier dwingt hem om het op te nemen tegen zijn medegevangenen. Hij overleeft het kamp en gaat naar New York. Daar begint hij weer met boksen, in de hoop op bekendheid, zodat zijn geliefde hem terug kan vinden.

    Interview