Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Family 7 bidt voor oplossing Deventer Moordzaak

    De Christelijke familiezender Family 7 duikt in de Deventer Moordzaak en hoopt dat door middel van gebeden er eindelijk eens een doorbraak in komt.
    Jan-Hein Visser
    23 oktober 2009
    comments 0
    Family 7 bidt voor oplossing Deventer Moordzaak
    De evangelische tv-zender Family 7 duikt in de bekende Deventer moordzaak. Dat heeft directeur Dolf van de Vegte verteld in een interview met Uitdaging. Family 7 vraagt christenen te bidden om de waarheid boven tafel te krijgen.

    In de eerste aflevering van het nieuwe programma ‘Crime Doc' (31 oktober aanstaande) wil het station trachten de waarheid over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg boven tafel te krijgen. Family 7 gaat christenen in Nederland daarom vragen daarvoor te bidden. Voor de in 1999 gepleegde moord werd Ernest Louwes in hoger beroep door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld, nadat de rechtbank in Zwolle hem eerder had vrijgesproken. Hij heeft zijn gevangenisstraf inmiddels achter de rug, maar altijd gezegd onschuldig te zijn. Behalve misdaadjournalist Peter R. de Vries (die Louwes schuldig acht) bemoeide ook opiniepeiler Maurice de Hond zich met de zaak. Die wees een klusjesman van de weduwe als dader aan en liep daardoor een boete op.

    Van de Vegte: "Nog nooit heeft iemand gezegd: ik heb het gedaan. Wij gaan Nederlanders vragen met ons te bidden dat de waarheid boven tafel komt. De levende God weet precies hoe het zit. Ik betwijfel of justitie Hem om inzicht heeft gevraagd. Hij legde ons dit op het hart."

    Family 7 afficheert zich nadrukkelijk als Christelijke zender en hecht dus veel aan Bijbelse waarden en het geloof in God. Zo brengt de zender ook weer nieuwe serie Eindtijd & Profetie: Israël en de Islam. In een vraaggesprek bespreken Dolf van de Vegte en drs. Jan van Barneveld de rol van de Islam en Israël in de eindtijd. Daarnaast besteden ze onder andere aandacht aan de eindtijdvisie die de laatste jaren binnen de Islam is ontwikkeld. Van Barneveld neemt daarbij meestal geen blad voor de mond.

    Een nog opvallendere uitzending is wel die over het Creatonisme en de verwerping van de Evolutietheorie. Waar EO boegbeeld Andries Knevel deze theorie en de beschrijving ervan recent nog zeer in twijfel bracht, heeft Family 7 wederom de verkondigingen van de radicale Amerikaan Kent Hovind in de uitzending opgenomen. Deze, ook in de VS dubieuze persoon, bespot op elke mogelijke wijze de evolutietheorie en stelt dat er maar één schepper is en dat alles klopt zoals het in de Bijbel staat.





     

    Family 7. Deventer MoordzaakJan van BarneveldKent Hovind

    Reacties

  1. TV-TIP Getekend door Ravensbrück

    Getekend door Ravensbrück
    NPO 2 om 20:25 uur
    Concentratiekamp Ravensbrück was bijzonder omdat er voornamelijk vrouwen en politiek gevangenen werden vastgehouden. Veel vrouwen deden in het kamp loodzwaar werk en werden in koelen bloede vermoord als ze ziek werden. Tekenares Aat Breur schetste de mensonterende omstandigheden in het beruchte Ravensbrück.

    TV-TIP The Book Thief

    The Book Thief
    Net5 om 22:20 uur
    De Duitse Liesel (Sophie Nélisse) komt tijdens de Tweede Wereldoorlog terecht in een pleeggezin. Daar ontdekt ze de magie van boeken, aangemoedigd door haar zachtaardige pleegvader Hans (Geoffrey Rush) en de moedige joodse onderduiker Max (Ben Schnetzer) die in de kelder huist. Ondertussen woedt buiten de oorlog, met alle gevaren van dien.

    Interview