Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO 1 UHD niet bij Digitenne

    De honderdduizenden Nederlanders die de NPO-zenders via het ongecodeerde zenderaanbod in de ether ontvangen, kunnen de EK-wedstrijden niet in beter beeld bekijken.
    Jarco Kriek
    2 mei 2024
    comments 4
    NPO 1 UHD niet bij Digitenne
    Foto ProShots

    Ethertelevisie is in Nederland beter bekend onder de naam Digitenne. Feitelijk is Digitenne het gecodeerde zenderaanbod dat via een abonnement door KPN wordt aangeboden. Naast dit gecodeerde aanbod is een ongecodeerd zenderpakket van de publieke omroep in de ether beschikbaar. KPN is hierbij wel de technische partner van de NPO, maar de NPO bepaalt zelf het aanbod dat via het ongecodeerde zenderaanbod wordt verspreid.

     

    Geen beter beeld

    KPN laat weten dat het EK voetbal volgende maand via Digitenne niet in UHD-beeldkwaliteit wordt uitgezonden. Via vaste netwerken biedt KPN het tijdelijke kanaal NPO 1 UHD wel aan zonder extra kosten. Technisch gezien kan ontvangstapparatuur van Digitenne – en dus ook het ongecodeerde NPO zenderaanbod – de ontvangst van UHD-kanalen aan. De beschikbare bandbreedte binnen de DVB-T2 frequentieband laat het tijdelijk uitzenden van NPO 1 UHD echter niet toe.

    KPNDigitenneNPOpublieke omroepNPO 1NPO 1 UHDUHDEK voetbalbeeldkwaliteit

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview