Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo voegt reclame toe bij eigen opname diverse tv-zenders

    Ziggo-klanten die via een bruikleendecoder programma’s van zenders van RTL Nederland opnemen, moeten sinds kort verplicht naar extra toegevoegde reclame kijken.
    Jarco Kriek
    3 mei 2024
    comments 15
    Ziggo voegt reclame toe bij eigen opname diverse tv-zenders
    Foto ProShots

    Het doorspoelen van de reclames als eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug via de EPG tv-gids worden teruggekeken, was al langere tijd niet mogelijk. Niet alleen bij Ziggo, maar ook andere providers zoals KPN, Odido en Caiway. Sinds kort voegt Ziggo voor elke opname reclame toe die niet doorgespoeld kan worden als via Mediabox XL, Mediabox Next en Next Mini door de klant zelf een programma wordt opgenomen. Het gaat hierbij om opname via cloudPVR. De opname wordt met cloudPVR vanaf het achterliggende netwerk van Ziggo afgespeeld. Als een programma wordt opgenomen via eigen hardware geldt deze nieuwe restrictie niet.

     

    Eerste minuut

    Ziggo bevestigt aan Totaal TV dat er een wijziging bij het opnemen van programma’s van RTL-zenders heeft plaatsgevonden. ”Er is een wijziging doorgevoerd met betrekking tot het bekijken van vooraf opgenomen programma’s van RTL. Er is geen nieuw beleid ten aanzien van de doorspoelbaarheid van opgenomen reclameblokken. Wel is er een functionaliteit toegevoegd. Bij de start van de opname krijgen kijkers een korte, niet-doorspoelbare reclame van maximaal 1 minuut te zien. Daarna kunnen ze het programma zoals gewoonlijk bekijken, inclusief de mogelijkheid om reclameblokken door te spoelen”, zo verduidelijkt VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey.

     

    ‘Niet aan de orde’

    Bij KPN zijn er geen plannen om dit voorbeeld van KPN op korte termijn te volgen, zo laat woordvoerder Gerd de Smyter desgevraagd weten. Bij KPN vinden alle eigen opnames bij de producten Interactieve TV (ITV) en TV+ via cloudPVR plaats. Gebruik van eigen hardware is alleen bij Digitenne mogelijk en niet bij ITV en TV+.

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox NextNext MinicloudPVRreclame

    Reacties