Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aandeelhouder ziet geen heil meer in toekomst Viaplay en stoot belang af

  Viaplay Group blijft voor onrust zorgen onder aandeelhouders. Dit keer is het een Noorse investeerder die afhaakt. Het heeft echter geen grote gevolgen voor Viaplay.
  Jarco Kriek
  7 februari 2024
  comments 2
  Aandeelhouder ziet geen heil meer in toekomst Viaplay en stoot belang af
  Foto Getty Images

  Tijdens de presentatie van de financiële cijfers van het vierde kwartaal kondigde het Noorse mediabedrijf Schibsted het afstoten van zijn belang in Viaplay Group aan. Het bedrijf kocht minder dan een half jaar geleden voor omgerekend rond de 34 miljoen euro een belang van 10,1 procent in Viaplay Group. Door het reddingsplan en de herkapitalisatie door Canal+ en PPF is het belang van Schibsted flink verwaterd. Met de huidige aandelenkoers van rond de 1.70 SEK levert het aandelenpakket nog slechts enkele honderdduizenden euro's op.

   

  Gevolgen

  Voor de bedrijfsvoering en de directe toekomst van Viaplay Group is de huidige ontwikkeling rondom Schibsted niet problematisch. Zolang Canal+ en PPF het Zweedse mediabedrijf financieel blijven steunen, is de hoogte van de aandelenkoers minder relevant voor het voortbestaan van Viaplay Group. Zonder steun van beide kapitaalkrachtige investeerders was het hoofdkantoor al overgenomen door een curator. Viaplay is in Nederland succesvol en volgens eigen zeggen winstgevend. Het Nederlandse succes is wel gestoeld op Formule 1. De uitzendrechten voor deze autosport na het komende seizoen worden binnen enkele maanden verkocht. Voor Viaplay betekent een verlies in deze biedingsstrijd naar alle waarschijnlijkheid ook het einde van de Nederlandse activiteiten, al denkt dat nieuwe CEO in Nederland Roger Lodewick daar op dit moment anders over.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Najib Amhali - The Best Of

  Najib Amhali - The Best Of
  SBS6 om 20:30 uur
  Hij was jarenlang een van de populairste cabaretiers van het land, won in 1998 zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids Cabaret Festival, en stond zelfs met zijn maatje Jandino Asporaat met een uitverkochte show in De Kuip. Maar in 2017 ging het mis met Najib. De Marokkaan uit de Jordaan kampte met een drank- en drugsverslaving en moest zijn negende solo­programma aan de wilgen hangen. In 2018 sloeg hij keihard terug met Waar was ik?. In The Best Of zijn de beste sketches uit zijn eerste vijf shows te zien.

  TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)