Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aanval op Netflix

  De nieuwe streamingdiensten Viaplay en HBO Max leggen marktleider Netflix al binnen enkele weken het vuur na aan de schenen.
  Gijsbert de Fokkert
  15 april 2022
  comments 0
  Aanval op Netflix

  Uit onderzoek van GfK naar het online- en het televisiegedrag van Nederlanders blijkt dat de ooit zo comfortabele positie van Netflix wellicht aan het wankelen is. Het marktaandeel qua aantal bezoeken daalde bij Netflix van zeventig procent in februari naar zestig procent in maart. Dit heeft alles te maken met twee nieuwkomers in streamingland. Viaplay" target="_blank">Viaplay en HBO namen in maart gezamenlijk iets meer dan twintig procent van het totaalaantal bezoeken van de online streamingdiensten in.

   

  Ook Videoland levert in

  Ten opzichte van januari en februari leveren ook Amazon Prime Video en Videoland in betreft online bezoeken. Amazon Prime Video van acht procent naar vijf procent en Videoland van 24 procent naar 22 procent. Disney+ blijft gelijk in hun aandeel online bezoeken. Opvallend is dat de meeste HBO Max-bezoekers van Amazon Prime Video afkomstig lijken te zijn. Gezamenlijk bereikten de online streamingdiensten in maart acht miljoen personen in Nederland, één miljoen unieke personen meer dan in januari.

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)