Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aanval op Netflix

  De nieuwe streamingdiensten Viaplay en HBO Max leggen marktleider Netflix al binnen enkele weken het vuur na aan de schenen.
  Gijsbert de Fokkert
  15 april 2022
  comments 0
  Aanval op Netflix

  Uit onderzoek van GfK naar het online- en het televisiegedrag van Nederlanders blijkt dat de ooit zo comfortabele positie van Netflix wellicht aan het wankelen is. Het marktaandeel qua aantal bezoeken daalde bij Netflix van zeventig procent in februari naar zestig procent in maart. Dit heeft alles te maken met twee nieuwkomers in streamingland. Viaplay en HBO namen in maart gezamenlijk iets meer dan twintig procent van het totaalaantal bezoeken van de online streamingdiensten in.

   

  Ook Videoland levert in

  Ten opzichte van januari en februari leveren ook Amazon Prime Video en Videoland in betreft online bezoeken. Amazon Prime Video van acht procent naar vijf procent en Videoland van 24 procent naar 22 procent. Disney+ blijft gelijk in hun aandeel online bezoeken. Opvallend is dat de meeste HBO Max-bezoekers van Amazon Prime Video afkomstig lijken te zijn. Gezamenlijk bereikten de online streamingdiensten in maart acht miljoen personen in Nederland, één miljoen unieke personen meer dan in januari.

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)