Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aanval op Netflix

  De nieuwe streamingdiensten Viaplay en HBO Max leggen marktleider Netflix al binnen enkele weken het vuur na aan de schenen.
  Gijsbert de Fokkert
  15 april 2022
  comments 0
  Aanval op Netflix

  Uit onderzoek van GfK naar het online- en het televisiegedrag van Nederlanders blijkt dat de ooit zo comfortabele positie van Netflix wellicht aan het wankelen is. Het marktaandeel qua aantal bezoeken daalde bij Netflix van zeventig procent in februari naar zestig procent in maart. Dit heeft alles te maken met twee nieuwkomers in streamingland. Viaplay en HBO namen in maart gezamenlijk iets meer dan twintig procent van het totaalaantal bezoeken van de online streamingdiensten in.

   

  Ook Videoland levert in

  Ten opzichte van januari en februari leveren ook Amazon Prime Video en Videoland in betreft online bezoeken. Amazon Prime Video van acht procent naar vijf procent en Videoland van 24 procent naar 22 procent. Disney+ blijft gelijk in hun aandeel online bezoeken. Opvallend is dat de meeste HBO Max-bezoekers van Amazon Prime Video afkomstig lijken te zijn. Gezamenlijk bereikten de online streamingdiensten in maart acht miljoen personen in Nederland, één miljoen unieke personen meer dan in januari.

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview