Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aanval op Netflix

  De nieuwe streamingdiensten Viaplay en HBO Max leggen marktleider Netflix al binnen enkele weken het vuur na aan de schenen.
  Gijsbert de Fokkert
  15 april 2022
  comments 0
  Aanval op Netflix

  Uit onderzoek van GfK naar het online- en het televisiegedrag van Nederlanders blijkt dat de ooit zo comfortabele positie van Netflix wellicht aan het wankelen is. Het marktaandeel qua aantal bezoeken daalde bij Netflix van zeventig procent in februari naar zestig procent in maart. Dit heeft alles te maken met twee nieuwkomers in streamingland. Viaplay en HBO namen in maart gezamenlijk iets meer dan twintig procent van het totaalaantal bezoeken van de online streamingdiensten in.

   

  Ook Videoland levert in

  Ten opzichte van januari en februari leveren ook Amazon Prime Video en Videoland in betreft online bezoeken. Amazon Prime Video van acht procent naar vijf procent en Videoland van 24 procent naar 22 procent. Disney+ blijft gelijk in hun aandeel online bezoeken. Opvallend is dat de meeste HBO Max-bezoekers van Amazon Prime Video afkomstig lijken te zijn. Gezamenlijk bereikten de online streamingdiensten in maart acht miljoen personen in Nederland, één miljoen unieke personen meer dan in januari.

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Bean

  Bean
  SBS 9 om 22:15 uur
  De sullige Mr. Bean werkt als bewaker in de Royal National Gallery. Zijn bazen willen hem ontslaan, omdat hij altijd slaapt.

  TV-TIP De Roze Supporters

  De Roze Supporters
  NPO 3 om 22:17 uur
  Homoseksualiteit en voetbal, dat blijft een ingewikkelde combinatie. Toch lijkt er langzaam iets te veranderen, mede door de inzet van LHBTIQ+ supporters zelf.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)