Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ACM en Consumentenbond zetten tanden in Viaplay

  Viaplay komt in Nederland onder steeds meer druk van consumentenbeschermers te liggen. Toezichthouder ACM en Consumentenbond nemen de streamingdienst onder de loep.
  Jarco Kriek
  31 mei 2022
  comments 0
  ACM en Consumentenbond zetten tanden in Viaplay
  Foto Getty Images

  Viaplay" target="_blank">Viaplay maakte gisterenavond geen goede beurt in het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA op NPO 1. In de uitzending bleek dat de Nederlandse klantenservice en woordvoerder moeilijk bereikbaar waren of geen antwoorden konden – of wellicht zelfs mochten – geven op de vragen van het consumentenprogramma.

   

  Klachten waren verwacht

  De Zweedse eigenaar Viaplay Group gaf net voor de uitzending wel antwoord op twee vragen. Daaruit bleek dat de eigenaar van de streamingdienst aan de ene kant stelt dat elke klacht er een te veel is. Maar later liet men weten dat het huidige aantal klachten ‘binnen de verwachte bandbreedte’ valt. Viaplay raadt aan elke klacht direct bij de klantenservice van het bedrijf te melden. Op deze manier zou een oplossing sneller gerealiseerd worden. Een probleem dat Kassa in de uitzending blootlegde was echter dat Viaplay juist moeilijk bereikbaar is.

   

  Aandacht

  Kassa meldde dat Viaplay de twijfelachtige eer had om onder het vergrootglas van de twee belangrijkste consumentenbehartigers te staan. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de Zweedse toezichthouder verzocht om een oplossing voor klagende consumenten in Nederland te zoeken. ACM kan zelf moeilijk optreden tegen Viaplay omdat het een Zweedse streamingdienst is. De Consumentenbond eist van Viaplay binnen een week een voorstel met daarin een regeling voor compensatie voor klagende abonnees.

   

  Terugbetaling

  Als de problemen bij Viaplay structureel blijken te zijn en de streamingdienst de vooraf gegarandeerde beeldkwaliteit Full HD 1080p niet kan leveren, dan is het volgens de nieuwe Europese regelgeving voor streamingdiensten mogelijk dat klanten hun afgesloten jaarabonnement ontbinden met terugbetaling van het volledige vooruit betaalde abonnementsgeld. Dit betekent voor Viaplay een miljoenenstrop.

   

  ViaplayViaplay GroupFormule 1storingbeeldkwaliteitabonnementConsumentenbondAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthouder

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: NK Afstanden

  Schaatsen: NK Afstanden
  NPO 1 om 18:20 uur
  Het was aan het begin van het schaatsseizoen nog de vraag wat de overstap naar Team Reggenborgh Patrick Roest zou brengen. Het antwoord weten we inmiddels: de absolute topvorm. Na de nationale allroundtitel en het goud op het EK Allround slijpt hij dit weekend zijn ijzers voor de NK Afstanden. De eerste horde: de 5.000 meter, waar hij concurrentie kan verwachten van onder anderen Beau Snellink, Kars Jansman en Marcel Bosker.

  TV-TIP Possessor

  Possessor
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Tweede horrormysterie van Brandon Cronenberg _ zoon van regisseur David Cronenberg _ waarin Andrea Riseborough werkt voor een illegaal bedrijf dat een geheime technologie misbruikt om moorden te plegen via het lichaam van een ander.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)