Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen

  Een in België populaire dj die voor publieke omroep VRT werkt, is vrijdag door politie gearresteerd als verdachte in een zaak van seksueel misbruik voor kinderen.
  Jarco Kriek
  28 augustus 2023
  comments 0
  België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen
  Foto Getty Images

  De 44-jarige Sven Pichal is één van de boegbeelden van de radiotak van VRT. Hij werd vrijdag aangehouden in verband met een lopende zaak van seksueel misbruik van kinderen. Op computers van Pichal zouden ‘laakbare en strafbare beelden’ van minderjarigen zijn aangetroffen. Onduidelijk is of de dj wordt verdacht van alleen het in bezit hebben van kinderporno of dat hij ook een actieve rol bij het maken en/of verspreiden heeft gehad. Pichal heeft na zijn aanhouding direct zelf ontslag bij VRT genomen. Dit deed hij via zijn advocaten. Als reden voor het genomen ontslag werden persoonlijke redenen gegeven.

   

  Radioprogramma

  Sven Pichal presenteerde op VRT Radio 2 het programma De Inspecteur. De VRT werd door de aanhouding en het ontslag van het boegbeeld van de radiozender verrast. Het heeft snel voor een tijdelijke vervanging gezorgd. De omroep zegt de ontwikkeling in het onderzoek naar Pichal af te wachten voordat het met meer inhoudelijke mededelingen naar buiten komt. Ook over een meer structurele vervanging van de dj wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.

  VRTVRT Radio 2radiopublieke omroep

  Reacties