Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen

    Een in België populaire dj die voor publieke omroep VRT werkt, is vrijdag door politie gearresteerd als verdachte in een zaak van seksueel misbruik voor kinderen.
    Jarco Kriek
    28 augustus 2023
    comments 0
    België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen
    Foto Getty Images

    De 44-jarige Sven Pichal is één van de boegbeelden van de radiotak van VRT. Hij werd vrijdag aangehouden in verband met een lopende zaak van seksueel misbruik van kinderen. Op computers van Pichal zouden ‘laakbare en strafbare beelden’ van minderjarigen zijn aangetroffen. Onduidelijk is of de dj wordt verdacht van alleen het in bezit hebben van kinderporno of dat hij ook een actieve rol bij het maken en/of verspreiden heeft gehad. Pichal heeft na zijn aanhouding direct zelf ontslag bij VRT genomen. Dit deed hij via zijn advocaten. Als reden voor het genomen ontslag werden persoonlijke redenen gegeven.

     

    Radioprogramma

    Sven Pichal presenteerde op VRT Radio 2 het programma De Inspecteur. De VRT werd door de aanhouding en het ontslag van het boegbeeld van de radiozender verrast. Het heeft snel voor een tijdelijke vervanging gezorgd. De omroep zegt de ontwikkeling in het onderzoek naar Pichal af te wachten voordat het met meer inhoudelijke mededelingen naar buiten komt. Ook over een meer structurele vervanging van de dj wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.

    VRTVRT Radio 2radiopublieke omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    TV-TIP Dwars door de Lage Landen

    Dwars door de Lage Landen
    NPO 2 om 20:16 uur
    Arnout Hauben wandelt van Lauwersoog naar De Panne, en betreedt in deze week Drenthe. Zijn groep wordt opgeschrikt door het gebrul van een leeuw, en na een korte zoektocht vinden ze een opvang voor mishandelde dieren. Niet ver daar vandaan bezoeken ze Wilhelminaoord, waar vroeger arme families en zwervers aan het werk werden gezet. Arnaud spreekt met de laatste zwerver in het dorp, en dat blijkt een bijzonder figuur.

    Interview