Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen

    Een in België populaire dj die voor publieke omroep VRT werkt, is vrijdag door politie gearresteerd als verdachte in een zaak van seksueel misbruik voor kinderen.
    Jarco Kriek
    28 augustus 2023
    comments 0
    België geschokt: VRT dj opgepakt voor seksueel misbruik kinderen
    Foto Getty Images

    De 44-jarige Sven Pichal is één van de boegbeelden van de radiotak van VRT. Hij werd vrijdag aangehouden in verband met een lopende zaak van seksueel misbruik van kinderen. Op computers van Pichal zouden ‘laakbare en strafbare beelden’ van minderjarigen zijn aangetroffen. Onduidelijk is of de dj wordt verdacht van alleen het in bezit hebben van kinderporno of dat hij ook een actieve rol bij het maken en/of verspreiden heeft gehad. Pichal heeft na zijn aanhouding direct zelf ontslag bij VRT genomen. Dit deed hij via zijn advocaten. Als reden voor het genomen ontslag werden persoonlijke redenen gegeven.

     

    Radioprogramma

    Sven Pichal presenteerde op VRT Radio 2 het programma De Inspecteur. De VRT werd door de aanhouding en het ontslag van het boegbeeld van de radiozender verrast. Het heeft snel voor een tijdelijke vervanging gezorgd. De omroep zegt de ontwikkeling in het onderzoek naar Pichal af te wachten voordat het met meer inhoudelijke mededelingen naar buiten komt. Ook over een meer structurele vervanging van de dj wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.

    VRTVRT Radio 2radiopublieke omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Makkelijk Scoren

    Makkelijk Scoren
    NPO 3 om 21:06 uur
    Sport en humor is een lastige combinatie, maar het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren doet al een paar jaar een prima poging. Tex de Wit, Diederik Smit en Jonathan van het Reve verbazen zich regelmatig over de sportwereld, en daardoor is Makkelijk Scoren ook uitstekend geschikt voor mensen die helemaal niet van sport houden. Van voetbal tot dammen, en van de Elfstedentocht tot de Tour de France: het trio bespreekt alles wat er gebeurt. Of... ze verzinnen zélf wel een belangrijk sportmoment.

    TV-TIP 2Doc: The Other Side

    2Doc: The Other Side
    NPO 2 om 23:15 uur
    Het is alweer twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Sindsdien wordt er in de regio hard gevochten, en komen er bij ­beschietingen geregeld burgers om het leven. Documentairemaker Sean Langan doet verslag van de strijd, en spreekt (met gevaar voor eigen leven) met Russische soldaten en burgers aan de ‘Russische kant’ van de frontlinies. Sommigen herhalen nog steeds blindelings de propaganda uit het Kremlin, en citeren Vladimir Putin bijna woord voor woord. Anderen vragen zich hardop af waarom ze daar nou eigenlijk in de Oekraïense blubber liggen.

    Interview