Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  De nieuwe streamingdienst SkyShowtime hoeft zich voorlopig niet te houden aan de regels over het verplichte percentage Europese content.
  Jarco Kriek
  9 januari 2023
  comments 1
  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  Het Commissariaat voor de Media heeft SkyShowtime een ontheffing gegeven voor de Europese regel dat minimaal dertig procent van het aanbod moet bestaan uit Europese content zoals films en series. De uitzondering geldt niet alleen voor Nederland maar voor alle Europese landen waarbij SkyShowtime gebruik maakte van de Nederlandse licentie. Ook andere streamingdiensten als discovery+ en Disney+ hebben een dergelijke ontheffing gekregen van de Nederlandse toezichthouder.

   

  Uiteindelijk wel

  SkyShowtime heeft zelf om de ontheffing gevraagd. Na het verlenen hiervan hoeft dit jaar slechts 10 procent van het aanbod uit Europese content te bestaan. Dit wordt met stappen opgevoerd naar de uiteindelijke wettelijke 30 procent. Dit punt moet uiteindelijk met tussenstappen van 15 procent (eind 2024) en 25 procent (eind 2025) voor het einde van 2026 zijn bereikt. Er is echter nog een traject voor SkyShowtime: de streamingdienst kan namelijk nog een ontheffingsprocedure bij Commissariaat voor de Media beginnen.

  SkyShowtimeOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentCommissariaat voor de MediaCvdM

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)