Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  De nieuwe streamingdienst SkyShowtime hoeft zich voorlopig niet te houden aan de regels over het verplichte percentage Europese content.
  Jarco Kriek
  9 januari 2023
  comments 1
  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  Het Commissariaat voor de Media heeft SkyShowtime een ontheffing gegeven voor de Europese regel dat minimaal dertig procent van het aanbod moet bestaan uit Europese content zoals films en series. De uitzondering geldt niet alleen voor Nederland maar voor alle Europese landen waarbij SkyShowtime gebruik maakte van de Nederlandse licentie. Ook andere streamingdiensten als discovery+ en Disney+ hebben een dergelijke ontheffing gekregen van de Nederlandse toezichthouder.

   

  Uiteindelijk wel

  SkyShowtime heeft zelf om de ontheffing gevraagd. Na het verlenen hiervan hoeft dit jaar slechts 10 procent van het aanbod uit Europese content te bestaan. Dit wordt met stappen opgevoerd naar de uiteindelijke wettelijke 30 procent. Dit punt moet uiteindelijk met tussenstappen van 15 procent (eind 2024) en 25 procent (eind 2025) voor het einde van 2026 zijn bereikt. Er is echter nog een traject voor SkyShowtime: de streamingdienst kan namelijk nog een ontheffingsprocedure bij Commissariaat voor de Media beginnen.

  SkyShowtimeOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentCommissariaat voor de MediaCvdM

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview