Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  De nieuwe streamingdienst SkyShowtime hoeft zich voorlopig niet te houden aan de regels over het verplichte percentage Europese content.
  Jarco Kriek
  9 januari 2023
  comments 1
  Beperkt aantal Europese films en series bij SkyShowtime

  Het Commissariaat voor de Media heeft SkyShowtime een ontheffing gegeven voor de Europese regel dat minimaal dertig procent van het aanbod moet bestaan uit Europese content zoals films en series. De uitzondering geldt niet alleen voor Nederland maar voor alle Europese landen waarbij SkyShowtime gebruik maakte van de Nederlandse licentie. Ook andere streamingdiensten als discovery+ en Disney+ hebben een dergelijke ontheffing gekregen van de Nederlandse toezichthouder.

   

  Uiteindelijk wel

  SkyShowtime heeft zelf om de ontheffing gevraagd. Na het verlenen hiervan hoeft dit jaar slechts 10 procent van het aanbod uit Europese content te bestaan. Dit wordt met stappen opgevoerd naar de uiteindelijke wettelijke 30 procent. Dit punt moet uiteindelijk met tussenstappen van 15 procent (eind 2024) en 25 procent (eind 2025) voor het einde van 2026 zijn bereikt. Er is echter nog een traject voor SkyShowtime: de streamingdienst kan namelijk nog een ontheffingsprocedure bij Commissariaat voor de Media beginnen.

  SkyShowtimeOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentCommissariaat voor de MediaCvdM

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)