Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Bespaar veel geld met omruil Ziggo Mediabox XL

  Ziggo-klanten kunnen jaarlijks een aardige duit besparen als ze hun Mediabox XL omruilen voor een Mediabox Next of Next Mini.
  Jarco Kriek
  20 augustus 2022
  comments 1
  Bespaar veel geld met omruil Ziggo Mediabox XL
  Foto Getty Images

  De Mediabox XL staat bekend als een energieslurpend apparaat. Dat hoge verbruik is een gevolg van het oorspronkelijk idee uit 2012 dat binnen deze Mexiabox drie apparaten – tv-decoder, internetmodem en telefoonmodem – zouden worden samengevoegd. Het energieverbruik bij de eerste generatie Mediabox XL kan in vol gebruik oplopen tot maar liefst 59 watt. Dat is voor een tv-decoder uitzonderlijk hoog. Ziggo biedt klanten nu de mogelijkheid om deze energieslurper om te ruilen voor de nieuwere en meer energievriendelijke modellen Mediabox Next of Next Mini. Dat Ziggo genoeg heeft van Mediabox XL blijkt uit de melding dat deze bruikleendecoder na het omruilen niet meer naar Ziggo teruggestuurd hoeft te worden.

   

  Besparing

  Hardware.info heeft berekend dat het omruilen van Mediabox XL voor Ziggo-klanten loont. Zelfs als de omruil niet binnen de voorwaarden valt en er eenmalig €19,95 aan kosten betaald moet worden. De besparing op het stroomverbruik kan met het huidige stroomtarief tot 135 euro per jaar oplopen. De besparing wordt nog hoger als energietarieven in de komende periode blijven stijgen.

   

  Opnames

  Omdat Ziggo in de afgelopen periode alle actieve Mediabox XL decoders naar het Horizon 4-platform heeft omgezet, worden alle zelf opgenomen programma’s in de cloud bewaard. Na het omruilen van de decoder blijven deze opnames dus zichtbaar op de nieuwe Mediabox Next of Next Mini. De abonnee kan overigens niet zelf bepalen welke decoder Ziggo ter vervanging levert. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt altijd de Next Mini geleverd, bij alle overige tv-abonnementen altijd een Mediabox Next.

   

  Lees hier meer over het omruilen van Mediabox XL.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox XLenergiekostenbesparing

  Reacties

 1. TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  TV-TIP Wheeler Dealers World Tour

  Wheeler Dealers World Tour
  discovery om 20:30 uur
  De Wheeler Dealers hebben er zó veel seizoenen opzitten, dat het programma inmiddels ‘klokje rond’ is gegaan. Marc en Elvis vertrekken naar Italië, waar ze relatief goedkoop een Ferrari 348 op de kop kunnen tikken. De combinatie ‘goedkoop’ en ‘Ferrari’ komt niet vaak voor, en er blijkt heel wat aan de auto te mankeren. Elvis moet flink tekeergaan in zijn garage om het racemonster weer terug in tiptop-conditie te brengen.

  Interview