Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Bespaar veel geld met omruil Ziggo Mediabox XL

  Ziggo-klanten kunnen jaarlijks een aardige duit besparen als ze hun Mediabox XL omruilen voor een Mediabox Next of Next Mini.
  Jarco Kriek
  20 augustus 2022
  comments 1
  Bespaar veel geld met omruil Ziggo Mediabox XL
  Foto Getty Images

  De Mediabox XL staat bekend als een energieslurpend apparaat. Dat hoge verbruik is een gevolg van het oorspronkelijk idee uit 2012 dat binnen deze Mexiabox drie apparaten – tv-decoder, internetmodem en telefoonmodem – zouden worden samengevoegd. Het energieverbruik bij de eerste generatie Mediabox XL kan in vol gebruik oplopen tot maar liefst 59 watt. Dat is voor een tv-decoder uitzonderlijk hoog. Ziggo biedt klanten nu de mogelijkheid om deze energieslurper om te ruilen voor de nieuwere en meer energievriendelijke modellen Mediabox Next of Next Mini. Dat Ziggo genoeg heeft van Mediabox XL blijkt uit de melding dat deze bruikleendecoder na het omruilen niet meer naar Ziggo teruggestuurd hoeft te worden.

   

  Besparing

  Hardware.info heeft berekend dat het omruilen van Mediabox XL voor Ziggo-klanten loont. Zelfs als de omruil niet binnen de voorwaarden valt en er eenmalig €19,95 aan kosten betaald moet worden. De besparing op het stroomverbruik kan met het huidige stroomtarief tot 135 euro per jaar oplopen. De besparing wordt nog hoger als energietarieven in de komende periode blijven stijgen.

   

  Opnames

  Omdat Ziggo in de afgelopen periode alle actieve Mediabox XL decoders naar het Horizon 4-platform heeft omgezet, worden alle zelf opgenomen programma’s in de cloud bewaard. Na het omruilen van de decoder blijven deze opnames dus zichtbaar op de nieuwe Mediabox Next of Next Mini. De abonnee kan overigens niet zelf bepalen welke decoder Ziggo ter vervanging levert. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt altijd de Next Mini geleverd, bij alle overige tv-abonnementen altijd een Mediabox Next.

   

  Lees hier meer over het omruilen van Mediabox XL.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox XLenergiekostenbesparing

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)