Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bioscoopfilms sneller in de huiskamer

    In Amerika zijn onderhandelingen gaande tussen filmstudio’s en bioscopen die het sneller beschikbaar komen van bioscoopfilms in de huiskamer mogelijk moeten maken.
    Jarco Kriek
    27 maart 2017
    comments 0
    Bioscoopfilms sneller in de huiskamer
    Foto ANP

    Op dit moment zijn de zogenaamde release-windows nog vrij ruim en duurt het meer dan een half jaar voor een bioscoopfilm via een video on demand-platform in de huiskamer beschikbaar komt. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, waarover Tweakers bericht,  schrijft op basis van bronnen dat filmstudio’s en bioscopen in onderhandeling zijn om de release-windows aan te passen. Filmstudio’s willen al binnen enkele weken na bioscoopvertoning kunnen 'releasen'. Bioscopen lijken echter een langere termijn van enkele maanden na te streven.

     

    Duur huren

    De huurprijs om een film op korte termijn na bioscooprelease te bekijken, wordt als het aan filmstudio’s ligt wel stevig. Daarbij wordt rekening gehouden met prijzen die tussen de dertig en vijftig dollar liggen. Toch kan het bekijken van een film met méérdere personen goedkoper zijn dan een bioscoopbezoek. De huidige onderhandelingen gaan vooralsnog alleen over de Amerikaanse markt. Maar het ligt in de lijn van verwachting dat andere markten, waaronder de Nederlandse, bij een eventueel akkoord gaan volgen.

    bioscoopvideo on demandVoDOTTOver The Topfilmstudiofilmbioscoopfilmtvtelevisiehuiskamerdecoderonlineinternet

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview