Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal blijft smartcard zonder restricties langer ondersteunen

  Canal Digitaal-abonnees die via de satelliet met een losse smartcard naar tv-zenders kijken, kunnen dit voorlopig nog zonder enige restricties blijven doen.
  Jarco Kriek
  20 october 2021
  comments 2
  Canal Digitaal blijft smartcard zonder restricties langer ondersteunen
  Foto Getty Images

  Via een dealerbrief maakte Canal Digitaal aan de eigen dealers in april bekend dat het in het eerste deel van 2022 een oudere en onveilige coderingsnorm (CAK Mediaguard) zou gaan uitzetten. Hierdoor zou de losse smartcard vanaf dat moment alleen nog bruikbaar zijn in combinatie met de witte 3.5 CI+ module van Canal Digitaal. Gebruik in de interne kaartlezer van bijvoorbeeld ontvangers van het merk SAB of in Linux Enigma2-ontvangers via emulatie is vanaf het uitschakelen van deze coderingsnorm dan ook niet meer mogelijk. Canal Digitaal heeft dergelijke satellietontvangers met een kaartlezer die functioneert op basis van emulatie nooit gecertificeerd.

   

  Uitstel

  Gebruikers van de losse smartcard hoeven echter niet te vrezen dat restricties bij gebruik van de kaart op korte termijn worden doorgevoerd. Canal+ Luxembourg (M7 Group) laat aan Totaal TV weten dat het waarschijnlijk is dat afgestapt wordt van oude coderingen, maar wanneer dit gebeurt, is op dit moment nog onduidelijk. Momenteel staat deze wijziging nog niet op de planning. Het is ook niet zeker dat dit in 2022 gaat gebeuren.

   

  Losse smartcard

  De losse smartcard komt echter niet terug in de webshop van het bedrijf. Canal Digitaal kiest er namelijk voor een CAM-module (CI+ module) en smartcard in één te leveren. Dit liet Canal+ Luxembourg eerder deze week aan Totaal TV weten. Dit blijft ook het geval na invoering van Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarin ook regels voor providers aanwezig zijn die tv-diensten via DVB-uitzendnormen leveren.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+smartcardcoderingsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

  Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
  Veronica om 20:00 uur
  Er is een nieuwe Death Star in aanbouw. Onder leiding van Han Solo en prinses Leia proberen de rebellen deze opnieuw te vernietigen.

  TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:18 uur
  Opnieuw scharrelt Raven van Dorst rond in het vervallen boerderijtje, dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid moet veranderen.

  Interview

  • *

   Samantha Steenwijk

   De Hollandse nieuwe

   Jeroen van der Boom gaat op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland, met hulp van juryleden René Froger, Danny de Munk en Samantha Steenwijk.
   Reacties0 reactie(s)