Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal heeft primeur met nieuwe filmzender FilmBox

  Nederland krijgt vanaf 4 mei een nieuwe filmzender. Het is Canal Digitaal die FilmBox vanaf 4 mei aan alle klanten gaat aanbieden.
  Jarco Kriek
  3 may 2021
  comments 7
  Canal Digitaal heeft primeur met nieuwe filmzender FilmBox

  FilmBox is al enige tijd in diverse Oost-Europese landen beschikbaar en is eigendom van SPI International. Dit mediabedrijf is ook eigenaar van betaalzender Film1. Nederland bijt het spits af met de expansie van FilmBox naar West-Europese landen. Canal Digitaal-abonnees die via de satelliet naar tv kijken, kunnen vanaf 4 mei naar FilmBox kijken. De filmzender is vanaf dat moment op voorkeuzekanaal 14 van de Canal Digitaal fastscanzenderlijst te vinden. Op korte termijn komt FilmBox ook op het IPTV-platform van Canal Digitaal beschikbaar. Hierdoor komt de nieuwe zender ook voor abonnees van serviceproviders als Online.nl, Tweak en Freedom Internet binnen handbereik. Voor de doorgifte is een overeenkomst beklonken tussen Canal Digitaal-eigenaar Canal+ Luxembourg (M7 Group) – dat eigendom van de Franse tv-reus Canal+ is – en SPI International.

   

  Film1

  De programmering van FilmBox in West-Europa zal enigszins afwijken van de al bestaande versies van het filmkanaal in Oost- Europa. In Nederland wordt FilmBox bijvoorbeeld ingezet om kijkers bekend te maken met het aanbod van betaalzender Film1. Het aanbod van FilmBox zal niet alleen uit films bestaan. Ook populaire series gaan in de programmering van de filmzender pronken. Het filmaanbod gaat bestaan uit Hollywoodblockbusters en evergreenfilms. Zo zijn in mei de films 10 Things We Should Do Before We Break Up, Unsane en Crypto te zien. Dit geldt ook voor de Netflix-series Narcos en Narcos: Mexico.

   

  Canal Digitaal

  Voor Canal Digitaal betekent de komst van FilmBox dat de distributeur een nieuwe stap maakt om alle klanten een grote variëteit aan films en series aan te bieden zonder dat hiervoor extra betaald dient te worden. Via het video on demand-platform worden al bijna tweehonderd films en series aangeboden onder de noemers Canal+ Series en STARZPLAY. Daar komt nu dus ook lineair content van FilmBox bij. Net als Canal+ Series en STARZPLAY wordt FilmBox toegevoegd aan het basispakket. Met het leveren van films en series bij het basispakket volgt Canal Digitaal een andere weg dan Ziggo en KPN. Deze distributeurs bieden klanten wel online films en series buiten het lineaire aanbod aan, maar plaatsen dit aanvullende content in aanvullende tv-abonnementen. Christiaan Puper, country manager bij Canal Digitaal: "We zijn ontzettend blij dat we voor onze klanten FilmBox aan het aanbod kunnen toevoegen. Er is op dit moment een onstilbare honger naar interessante content. De afgelopen periode hebben we ons on demand aanbod al flink uitgebreid met content van ons moederbedrijf Canal+ en andere grote partijen. In deze lijn is de toevoeging van FilmBox als vast kanaal een mooie vervolgstap. Met ons onderscheidende aanbod denken we een rijke toevoeging te zijn op de gevestigde markt."

   

  Volledig portfolio

  Canal+ Luxembourg en SPI International zijn al langere tijd goede partners van elkaar. Het is daarom niet vreemd dat FilmBox vooralsnog in Nederland exclusief door Canal Digitaal aangeboden gaat worden. Canal Digitaal heeft hierdoor het volledig voor Nederland beschikbare aanbod in het zenderaanbod. Dit bestaat naast FilmBox uit de vier lineaire kanalen van betaalzender Film1, DocuBox en FightBox. Daarnaast wordt bij het aanvullende Film1-abonnement ook toegang tot de video on demand-content – inclusief toegang tot Film1 GO – aangeboden.

   

  Hoe kan je naar FilmBox kijken?

  FilmBox is te vinden op voorkeuzekanaal 14 in de zenderlijst van Canal Digitaal. De uitzendfrequentie op Astra3-satelliet op 23,5 graden oost is 11.739 GHz V - 29.900 - 2/3 - DVB-S2 - 8PSK.

   

  In de komende editie van tv-gids Totaal TV vindt u meer informatie over de komt van FilmBox in Nederland, inclusief een interview met Jeroen Bergman van SPI International.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgCanal+SPI InternationalFilmBoxfilmsseriesFilm1betaalzender

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd Endangered Species

   Een droomvakantie in een Keniaans natuurreservaat verandert voor een gezin in een nachtmerrie als ze de parkregels negeren. Hun busje wordt verwoest en ze moeten te voet terugkeren. Totaal TV mag deze actiethriller vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Below deck sailing yacht

  Below deck sailing yacht
  Fox om 08:10 uur
  Kapitein Glenn Shepherd moet direct een aantal brandjes blussen. De gasten hebben ruzie en een matroos is twee mensen kwijt.

  TV-TIP Het beste van Bommetje

  Het beste van Bommetje
  NPO 3 om 19:20 uur
  Vier seizoenen lang trotseerden teams vol ouders en kinderen de meest uitdagende hindernisbanen. Wie deed dat het best?

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)