Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal premium dealer stopt: ‘druk te groot’

  Canal Digitaal staat aan de vooravond van een grote wijziging die bij veel satellietabonnees voor vragen gaat zorgen. Het dealernetwerk van de provider is hierbij belangrijk.
  Jarco Kriek
  28 augustus 2023
  comments 0
  Canal Digitaal premium dealer stopt: ‘druk te groot’

  Het stoppen met de ondersteuning van een verouderde versie van de SECA-codering gaat voor wijzigingen zorgen. Zo is een interne kaartlezer op basis van multicas na het uitschakelen van deze codering niet meer te gebruiken. Deze kaartlezers zijn aanwezig in de meeste modellen van de bij satellietkijkers populaire Enigma2 open source Linux ontvangers. Deze ontvangers zijn dan alleen nog te gebruiken in combinatie met de witte CI+ module van Canal Digitaal. De betreffende ontvanger moet dan natuurlijk wel een CI-slot hebben. Bij de komende wijziging – die verwacht wordt rond 1 oktober – is het dealernetwerk van Canal Digitaal een belangrijke steunpilaar voor de provider om klanten die problemen ondervinden met raad en daad bij te staan.

   

  Druk te groot

  Maar Canal Digitaal-klanten die via de satelliet kijken en die in Friesland wonen of verblijven, moeten het zonder de steun van AROB Antennebouw doen. Deze bekende satellietspeciaalzaak, die al langere tijd actief is en hierdoor veel kennis over satellietontvangst in huis heeft, is namelijk uit eigen beweging gestopt als premium dealer van Canal Digitaal. Op de website van het bedrijf staat op de voorpagina het logo van Canal Digitaal met een groot kruis erdoor. “Al geruime tijd waren we telefonisch overbelast. Dit kwam mede doordat Canal Digitaal voor ons te veel klanten doorverwees naar ons. Hiervoor was geen oplossing te vinden en hun advies was stop met premium dealerschap”, zo is als onderbouwing te lezen. Uit een update van dit bericht blijkt dat na de beslissing het telefoonverkeer is gehalveerd en AROB Antennebouw hierdoor beter bereikbaar is. Het stoppen als premium dealer betekent niet dat het bedrijf stopt met de verkoop van satellietapparatuur en de inbouw van satellietinstallaties in en op mobile homes zoals campers.

   

  Joyne

  De eigenaar van AROB Antennebouw was is het verleden betrokken bij satellietprovider Joyne, die twee jaar geleden failliet is gegaan. Joyne ging in Nederland in de satellietmarkt als tweede Nederlandse provider de directe strijd met Canal Digitaal aan. Uiteindelijk nam Canal Digitaal na het faillissement de activiteiten van Joyne over. Na korte tijd werden abonnees van Joyne omgezet naar Canal Digitaal.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgCanal+M7 Group

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)