Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod

    Canal+ Luxembourg heeft geen nieuwe distributieovereenkomst weten te sluiten met RTL Nederland over de blijvende beschikbaarheid van drie RTL-kanalen bij Canal Digitaal.
    Jarco Kriek
    30 augustus 2022
    comments 6
    Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod
    Foto ProShots

    Het Canal Digitaal-zenderaanbod wordt op 1 oktober gewijzigd. Dit heeft de aanbieder aan klanten laten weten. De drie themakanalen van RTL Nederland gaan uit het aanbod verdwijnen. Het gaat om de zenders RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven wel bij Canal Digitaal beschikbaar. Canal Digitaal levert via satelliet en OTT tv-diensten aan de consument. Daarnaast worden IPTV-diensten geleverd aan serviceproviders als Tweak, Freedom Internet en Online.nl.

     

    Kostenstijging

    Canal Digitaal meldt het volgende aan klanten over het verdwijnen van de drie RTL-zenders: “Canal Digitaal betaalt uitzendrechten zodat jij naar zoveel mogelijk mooie programma’s en zenders kunt kijken. Op dit moment hebben we te maken met een verhoging van de kosten voor deze zenders. We willen de prijs van jouw pakket zo laag mogelijk houden. Daarom verdwijnen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids.”

     

    Videoland

    Meer providers krijgen te maken met kostenstijgingen voor de doorgifte van lineaire kanalen van RTL Nederland. Als de lopende distributieovereenkomst is afgelopen, stijgt de doorgiftevergoeding. Ook voor interactieve diensten zoals opnemen in de cloud (cloudPVR) wordt een hogere prijs gevraagd. Hierdoor is het bij Canal Digitaal ook niet meer mogelijk om programma's van de overgebleven RTL-zenders op te nemen als een interactieve decoder wordt gebruikt. De focus van RTL Nederland komt meer te liggen op de eigen betaalstreamingdienst Videoland.

    Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalRTLRTL NederlandRTL LoungeRTL CrimeRTL Telekidsdistributiedistributieovereenkomstdoorgiftevergoeding

    Reacties

  1. Interview

    • *

      Anne-Mar Zwart

      Blauw Bloed

      Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
      Reacties0 reactie(s)