Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod

  Canal+ Luxembourg heeft geen nieuwe distributieovereenkomst weten te sluiten met RTL Nederland over de blijvende beschikbaarheid van drie RTL-kanalen bij Canal Digitaal.
  Jarco Kriek
  30 august 2022
  comments 6
  Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod
  Foto ProShots

  Het Canal Digitaal-zenderaanbod wordt op 1 oktober gewijzigd. Dit heeft de aanbieder aan klanten laten weten. De drie themakanalen van RTL Nederland gaan uit het aanbod verdwijnen. Het gaat om de zenders RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven wel bij Canal Digitaal beschikbaar. Canal Digitaal levert via satelliet en OTT tv-diensten aan de consument. Daarnaast worden IPTV-diensten geleverd aan serviceproviders als Tweak, Freedom Internet en Online.nl.

   

  Kostenstijging

  Canal Digitaal meldt het volgende aan klanten over het verdwijnen van de drie RTL-zenders: “Canal Digitaal betaalt uitzendrechten zodat jij naar zoveel mogelijk mooie programma’s en zenders kunt kijken. Op dit moment hebben we te maken met een verhoging van de kosten voor deze zenders. We willen de prijs van jouw pakket zo laag mogelijk houden. Daarom verdwijnen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids.”

   

  Videoland

  Meer providers krijgen te maken met kostenstijgingen voor de doorgifte van lineaire kanalen van RTL Nederland. Als de lopende distributieovereenkomst is afgelopen, stijgt de doorgiftevergoeding. Ook voor interactieve diensten zoals opnemen in de cloud (cloudPVR) wordt een hogere prijs gevraagd. Hierdoor is het bij Canal Digitaal ook niet meer mogelijk om programma's van de overgebleven RTL-zenders op te nemen als een interactieve decoder wordt gebruikt. De focus van RTL Nederland komt meer te liggen op de eigen betaalstreamingdienst Videoland.

  Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalRTLRTL NederlandRTL LoungeRTL CrimeRTL Telekidsdistributiedistributieovereenkomstdoorgiftevergoeding

  Reacties

 1. TV-TIP How to Hire a Hitman

  How to Hire a Hitman
  NPO 3 om 21:07 uur
  Op het darkweb kunnen opdrachtgevers schijnbaar huurmoordenaars vinden. Hoe bang moet je zijn als jouw naam genoemd wordt? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in verschillende zaken.

  TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  Interview