Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod

  Canal+ Luxembourg heeft geen nieuwe distributieovereenkomst weten te sluiten met RTL Nederland over de blijvende beschikbaarheid van drie RTL-kanalen bij Canal Digitaal.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2022
  comments 6
  Canal Digitaal schrapt RTL-zenders uit het aanbod
  Foto ProShots

  Het Canal Digitaal-zenderaanbod wordt op 1 oktober gewijzigd. Dit heeft de aanbieder aan klanten laten weten. De drie themakanalen van RTL Nederland gaan uit het aanbod verdwijnen. Het gaat om de zenders RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven wel bij Canal Digitaal beschikbaar. Canal Digitaal levert via satelliet en OTT tv-diensten aan de consument. Daarnaast worden IPTV-diensten geleverd aan serviceproviders als Tweak, Freedom Internet en Online.nl.

   

  Kostenstijging

  Canal Digitaal meldt het volgende aan klanten over het verdwijnen van de drie RTL-zenders: “Canal Digitaal betaalt uitzendrechten zodat jij naar zoveel mogelijk mooie programma’s en zenders kunt kijken. Op dit moment hebben we te maken met een verhoging van de kosten voor deze zenders. We willen de prijs van jouw pakket zo laag mogelijk houden. Daarom verdwijnen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids.”

   

  Videoland

  Meer providers krijgen te maken met kostenstijgingen voor de doorgifte van lineaire kanalen van RTL Nederland. Als de lopende distributieovereenkomst is afgelopen, stijgt de doorgiftevergoeding. Ook voor interactieve diensten zoals opnemen in de cloud (cloudPVR) wordt een hogere prijs gevraagd. Hierdoor is het bij Canal Digitaal ook niet meer mogelijk om programma's van de overgebleven RTL-zenders op te nemen als een interactieve decoder wordt gebruikt. De focus van RTL Nederland komt meer te liggen op de eigen betaalstreamingdienst Videoland.

  Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalRTLRTL NederlandRTL LoungeRTL CrimeRTL Telekidsdistributiedistributieovereenkomstdoorgiftevergoeding

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)