Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal voert forse versobering door

  Canal+ Luxembourg heeft een forse versobering doorgevoerd in de diensten van Canal Digitaal. Dit geldt zowel voor satelliet-, IPTV- als OTT-abonnees.
  Jarco Kriek
  1 oktober 2022
  comments 5
  Canal Digitaal voert forse versobering door
  Foto Getty Images

  Uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn vanaf vandaag (1 oktober) de RTL-themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids geschrapt. Als kleine pleister op de wond voegt de provider op 4 oktober kinderzender Pebble TV toe. Deze zender komt overigens niet beschikbaar voor abonnees met enkel satellietontvangst. Alleen als men kijkt via een hybride satellietontvanger of via IPTV en OTT komt Pebble TV in het aanbod.

   

  Nog minder RTL

  De RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven gewoon in het zenderaanbod van Canal Digitaal, maar van deze kanalen kunnen abonnees zelf niet langer programma’s opnemen. Dit geldt overigens niet voor satellietkijkers die gebruikmaken van een niet-hybride of zelfgekochte satellietontvanger. Bij hybride satellietontvangers, IPTV en OTT kunnen nog wel via de tv-gids programma’s van deze RTL-zenders worden bekeken tot zeven dagen na uitzending. Het doorspoelen van reclame is dan echter niet mogelijk.

   

  Korter terugkijken

  Bij alle overige zenders via hybride satellietontvanger, IPTV en OTT is het terugkijken van zelf opgenomen programma’s verkort van twaalf tot drie maanden. Het gaat hierbij om opnames in cloud, het zogenaamde cloudPVR. Deze kortere duur geldt ook voor programma's die vóór 1 oktober zijn opgenomen. De zenderaanpassingen en restricties bij zelf opgenomen programma’s zijn ook van toepassing voor serviceproviders als Freedom Internet, Online.nl en Tweak, die Canal Digitaal als tv-dienst verkopen.

  Canal DigitaalCanal+Canal+ LuxembourgFreedom InternetOnline.nlTweakzenderaanbodopnemencloudcloudPVR

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)