Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal voert forse versobering door

  Canal+ Luxembourg heeft een forse versobering doorgevoerd in de diensten van Canal Digitaal. Dit geldt zowel voor satelliet-, IPTV- als OTT-abonnees.
  Jarco Kriek
  1 oktober 2022
  comments 5
  Canal Digitaal voert forse versobering door
  Foto Getty Images

  Uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn vanaf vandaag (1 oktober) de RTL-themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids geschrapt. Als kleine pleister op de wond voegt de provider op 4 oktober kinderzender Pebble TV toe. Deze zender komt overigens niet beschikbaar voor abonnees met enkel satellietontvangst. Alleen als men kijkt via een hybride satellietontvanger of via IPTV en OTT komt Pebble TV in het aanbod.

   

  Nog minder RTL

  De RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven gewoon in het zenderaanbod van Canal Digitaal, maar van deze kanalen kunnen abonnees zelf niet langer programma’s opnemen. Dit geldt overigens niet voor satellietkijkers die gebruikmaken van een niet-hybride of zelfgekochte satellietontvanger. Bij hybride satellietontvangers, IPTV en OTT kunnen nog wel via de tv-gids programma’s van deze RTL-zenders worden bekeken tot zeven dagen na uitzending. Het doorspoelen van reclame is dan echter niet mogelijk.

   

  Korter terugkijken

  Bij alle overige zenders via hybride satellietontvanger, IPTV en OTT is het terugkijken van zelf opgenomen programma’s verkort van twaalf tot drie maanden. Het gaat hierbij om opnames in cloud, het zogenaamde cloudPVR. Deze kortere duur geldt ook voor programma's die vóór 1 oktober zijn opgenomen. De zenderaanpassingen en restricties bij zelf opgenomen programma’s zijn ook van toepassing voor serviceproviders als Freedom Internet, Online.nl en Tweak, die Canal Digitaal als tv-dienst verkopen.

  Canal DigitaalCanal+Canal+ LuxembourgFreedom InternetOnline.nlTweakzenderaanbodopnemencloudcloudPVR

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)