Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series

  De kans is groot dat het on demand-aanbod van Canal Digitaal op termijn wordt uitgebreid met meer Nederlandse en internationale films en series.
  Jarco Kriek
  22 juni 2022
  comments 0
  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series
  Foto ProShots

  De Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks is namelijk overgenomen door StudioCanal. Dit is het contentbedrijf van de Franse mediareus Canal+. Op zijn beurt is Canal+ eigenaar van de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder Canal+ Luxembourg (M7 Group) vallen. Canal+ heeft daarnaast een meerderheidsbelang in SPI International, waaronder de Nederlandse activiteiten Film1 en FilmBox vallen. In het geval van Dutch FilmWorks heeft StudioCanal eveneens een meerderheidsbelang gekocht. StudioCanal zegt met de overname zijn positie als Europese leider in filmcontent te willen versterken.

   

  Duizenden titels

  De collectie van StudioCanal bestaat na de overname van Dutch FilmWorks uit bijna 7.000 films. StudioCanal heeft in de afgelopen jaren zo'n dertig films per jaar uitgebracht. Een deel van de films werd zelf geproduceerd, het andere deel werd gefinancierd.

   

  Nederlands content

  Door de overname van Dutch FilmWorks wordt een groot aantal Nederlandse films – waaronder enkele bioscoopsuccessen – aan de filmcontent van StudioCanal toegevoegd. Dit is goed nieuws voor Canal Digitaal en mogelijk ook betaalzender Film1. Het ligt in de lijn der verwachting dat films van Dutch FilmWorks op termijn aan het on demand-aanbod van Canal Digitaal worden toegevoegd. In dit aanbod zijn op dit moment al meerdere films en series uit de collectie van StudioCanal aanwezig. Ook zijn er al langere tijd plannen om StudioCanal exclusieve content te laten maken voor Canal Digitaal. Het on demand-aanbod is voor alle Canal Digitaal-abonnees beschikbaar, ongeacht of deze een satelliet-, OTT- of IPTV-abonnement afnemen. Het IPTV-abonnement wordt door meerdere serviceproviders - zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet - als tv-dienst aan klanten aangeboden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+StudioCanalDutch FilmWorksFilm1FilmBoxovernamefilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)