Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series

  De kans is groot dat het on demand-aanbod van Canal Digitaal op termijn wordt uitgebreid met meer Nederlandse en internationale films en series.
  Jarco Kriek
  22 june 2022
  comments 0
  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series
  Foto ProShots

  De Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks is namelijk overgenomen door StudioCanal. Dit is het contentbedrijf van de Franse mediareus Canal+. Op zijn beurt is Canal+ eigenaar van de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder Canal+ Luxembourg (M7 Group) vallen. Canal+ heeft daarnaast een meerderheidsbelang in SPI International, waaronder de Nederlandse activiteiten Film1 en FilmBox vallen. In het geval van Dutch FilmWorks heeft StudioCanal eveneens een meerderheidsbelang gekocht. StudioCanal zegt met de overname zijn positie als Europese leider in filmcontent te willen versterken.

   

  Duizenden titels

  De collectie van StudioCanal bestaat na de overname van Dutch FilmWorks uit bijna 7.000 films. StudioCanal heeft in de afgelopen jaren zo'n dertig films per jaar uitgebracht. Een deel van de films werd zelf geproduceerd, het andere deel werd gefinancierd.

   

  Nederlands content

  Door de overname van Dutch FilmWorks wordt een groot aantal Nederlandse films – waaronder enkele bioscoopsuccessen – aan de filmcontent van StudioCanal toegevoegd. Dit is goed nieuws voor Canal Digitaal en mogelijk ook betaalzender Film1. Het ligt in de lijn der verwachting dat films van Dutch FilmWorks op termijn aan het on demand-aanbod van Canal Digitaal worden toegevoegd. In dit aanbod zijn op dit moment al meerdere films en series uit de collectie van StudioCanal aanwezig. Ook zijn er al langere tijd plannen om StudioCanal exclusieve content te laten maken voor Canal Digitaal. Het on demand-aanbod is voor alle Canal Digitaal-abonnees beschikbaar, ongeacht of deze een satelliet-, OTT- of IPTV-abonnement afnemen. Het IPTV-abonnement wordt door meerdere serviceproviders - zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet - als tv-dienst aan klanten aangeboden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+StudioCanalDutch FilmWorksFilm1FilmBoxovernamefilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview