Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series

  De kans is groot dat het on demand-aanbod van Canal Digitaal op termijn wordt uitgebreid met meer Nederlandse en internationale films en series.
  Jarco Kriek
  22 juni 2022
  comments 0
  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series
  Foto ProShots

  De Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks is namelijk overgenomen door StudioCanal. Dit is het contentbedrijf van de Franse mediareus Canal+. Op zijn beurt is Canal+ eigenaar van de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder Canal+ Luxembourg (M7 Group) vallen. Canal+ heeft daarnaast een meerderheidsbelang in SPI International, waaronder de Nederlandse activiteiten Film1 en FilmBox vallen. In het geval van Dutch FilmWorks heeft StudioCanal eveneens een meerderheidsbelang gekocht. StudioCanal zegt met de overname zijn positie als Europese leider in filmcontent te willen versterken.

   

  Duizenden titels

  De collectie van StudioCanal bestaat na de overname van Dutch FilmWorks uit bijna 7.000 films. StudioCanal heeft in de afgelopen jaren zo'n dertig films per jaar uitgebracht. Een deel van de films werd zelf geproduceerd, het andere deel werd gefinancierd.

   

  Nederlands content

  Door de overname van Dutch FilmWorks wordt een groot aantal Nederlandse films – waaronder enkele bioscoopsuccessen – aan de filmcontent van StudioCanal toegevoegd. Dit is goed nieuws voor Canal Digitaal en mogelijk ook betaalzender Film1. Het ligt in de lijn der verwachting dat films van Dutch FilmWorks op termijn aan het on demand-aanbod van Canal Digitaal worden toegevoegd. In dit aanbod zijn op dit moment al meerdere films en series uit de collectie van StudioCanal aanwezig. Ook zijn er al langere tijd plannen om StudioCanal exclusieve content te laten maken voor Canal Digitaal. Het on demand-aanbod is voor alle Canal Digitaal-abonnees beschikbaar, ongeacht of deze een satelliet-, OTT- of IPTV-abonnement afnemen. Het IPTV-abonnement wordt door meerdere serviceproviders - zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet - als tv-dienst aan klanten aangeboden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+StudioCanalDutch FilmWorksFilm1FilmBoxovernamefilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)