Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series

  De kans is groot dat het on demand-aanbod van Canal Digitaal op termijn wordt uitgebreid met meer Nederlandse en internationale films en series.
  Jarco Kriek
  22 juni 2022
  comments 0
  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series
  Foto ProShots

  De Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks is namelijk overgenomen door StudioCanal. Dit is het contentbedrijf van de Franse mediareus Canal+. Op zijn beurt is Canal+ eigenaar van de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder Canal+ Luxembourg (M7 Group) vallen. Canal+ heeft daarnaast een meerderheidsbelang in SPI International, waaronder de Nederlandse activiteiten Film1 en FilmBox vallen. In het geval van Dutch FilmWorks heeft StudioCanal eveneens een meerderheidsbelang gekocht. StudioCanal zegt met de overname zijn positie als Europese leider in filmcontent te willen versterken.

   

  Duizenden titels

  De collectie van StudioCanal bestaat na de overname van Dutch FilmWorks uit bijna 7.000 films. StudioCanal heeft in de afgelopen jaren zo'n dertig films per jaar uitgebracht. Een deel van de films werd zelf geproduceerd, het andere deel werd gefinancierd.

   

  Nederlands content

  Door de overname van Dutch FilmWorks wordt een groot aantal Nederlandse films – waaronder enkele bioscoopsuccessen – aan de filmcontent van StudioCanal toegevoegd. Dit is goed nieuws voor Canal Digitaal en mogelijk ook betaalzender Film1. Het ligt in de lijn der verwachting dat films van Dutch FilmWorks op termijn aan het on demand-aanbod van Canal Digitaal worden toegevoegd. In dit aanbod zijn op dit moment al meerdere films en series uit de collectie van StudioCanal aanwezig. Ook zijn er al langere tijd plannen om StudioCanal exclusieve content te laten maken voor Canal Digitaal. Het on demand-aanbod is voor alle Canal Digitaal-abonnees beschikbaar, ongeacht of deze een satelliet-, OTT- of IPTV-abonnement afnemen. Het IPTV-abonnement wordt door meerdere serviceproviders - zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet - als tv-dienst aan klanten aangeboden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+StudioCanalDutch FilmWorksFilm1FilmBoxovernamefilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)