Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series

  De kans is groot dat het on demand-aanbod van Canal Digitaal op termijn wordt uitgebreid met meer Nederlandse en internationale films en series.
  Jarco Kriek
  22 juni 2022
  comments 0
  Canal Digitaal krijgt uitbreiding met bekende films en series
  Foto ProShots

  De Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks is namelijk overgenomen door StudioCanal. Dit is het contentbedrijf van de Franse mediareus Canal+. Op zijn beurt is Canal+ eigenaar van de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder Canal+ Luxembourg (M7 Group) vallen. Canal+ heeft daarnaast een meerderheidsbelang in SPI International, waaronder de Nederlandse activiteiten Film1 en FilmBox vallen. In het geval van Dutch FilmWorks heeft StudioCanal eveneens een meerderheidsbelang gekocht. StudioCanal zegt met de overname zijn positie als Europese leider in filmcontent te willen versterken.

   

  Duizenden titels

  De collectie van StudioCanal bestaat na de overname van Dutch FilmWorks uit bijna 7.000 films. StudioCanal heeft in de afgelopen jaren zo'n dertig films per jaar uitgebracht. Een deel van de films werd zelf geproduceerd, het andere deel werd gefinancierd.

   

  Nederlands content

  Door de overname van Dutch FilmWorks wordt een groot aantal Nederlandse films – waaronder enkele bioscoopsuccessen – aan de filmcontent van StudioCanal toegevoegd. Dit is goed nieuws voor Canal Digitaal en mogelijk ook betaalzender Film1. Het ligt in de lijn der verwachting dat films van Dutch FilmWorks op termijn aan het on demand-aanbod van Canal Digitaal worden toegevoegd. In dit aanbod zijn op dit moment al meerdere films en series uit de collectie van StudioCanal aanwezig. Ook zijn er al langere tijd plannen om StudioCanal exclusieve content te laten maken voor Canal Digitaal. Het on demand-aanbod is voor alle Canal Digitaal-abonnees beschikbaar, ongeacht of deze een satelliet-, OTT- of IPTV-abonnement afnemen. Het IPTV-abonnement wordt door meerdere serviceproviders - zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet - als tv-dienst aan klanten aangeboden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+StudioCanalDutch FilmWorksFilm1FilmBoxovernamefilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview