Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal wordt slechts deels omgedoopt tot Canal+

  Canal Digitaal verdwijnt niet helemaal als merknaam uit het Nederlandse medialandschap. Alleen de OTT-dienst wordt naar de merknaam Canal+ omgezet.
  Jarco Kriek
  13 januari 2024
  comments 1
  Canal Digitaal wordt slechts deels omgedoopt tot Canal+

  De cirkel leek rond. Na 20 jaar zou de naam Canal Digitaal uit Nederland verdwijnen en zou Canal+ definitief zijn terugkeer beleven als sterke merknaam in Nederland. Tenminste, dit was het bericht dat gisteren via Streamwijzer en Telecompaper naar buiten werd gebracht. De realiteit is echter anders. Alleen de OTT-dienst die nu onder de naam Canal Digitaal wordt aangeboden krijgt eind januari een naamswijziging naar Canal+. De abonnementen die via zelfstandig via satelliet of via serviceproviders als Freedom Internet en Online.nl als IPTV worden aangeboden, blijven vooralsnog de merknaam Canal Digitaal behouden. Alle diensten blijven als onderdeel van Canal+ Luxembourg (M7 Group) eigendom van de Franse mediareus Canal+.

   

  Sterk merk

  En dus verandert er dus feitelijk niets aan de berichtgeving van Totaal TV die op 5 december werd gepubliceerd. Toen liet Jacques Du Puy, CEO Canal+ International, over de aankomende wijziging het volgende weten: “Het is geweldig om de positie van Canal+ op de Europese markt verder te versterken met de lancering van onze streamingdienst in Nederland. Het is een volwassen streamingmarkt waar alle grote spelers actief zijn. Met onze ervaringen uit andere gebieden, de sterke relaties met contentleveranciers en grote belanghebbenden, zijn we ervan overtuigd dat we de klanten iets nieuws kunnen bieden. Vooral de combinatie van lineaire tv, sport, films en series maakt de onze propositie onderscheidend en uniek.”

  Canal+Canal DigitaalOnline.nlFreedom InternetsatellietIPTV

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview