Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal zet in op CI+ module met virtuele smartcard

  Canal Digitaal blijft het huidige beleid handhaven waarbij een CI+ module met inwendige virtuele smartcard gekocht dient te worden voor het kijken naar betaaltelevisie.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 3
  Canal Digitaal zet in op CI+ module met virtuele smartcard

  Ook Canal Digitaal krijgt vanaf 28 januari te maken met de nieuwe Beleidsregel Handhaving Eindapparaten. Omdat Canal Digitaal via de satelliet in de DVB-uitzendnorm DVB-S2 diensten aan klanten levert, gelden bepalingen voor vrije hardwarekeuze ook voor dit bedrijf. Dit gaat volgens eigenaar Canal+ Luxembourg (M7 Group) niet tot veranderingen leiden. Bij Canal Digitaal is het namelijk al langere tijd nodig om met eigen apparatuur naar het gecodeerde zenderaanbod te kijken.

   

  Losse smartcard

  De losse smartcard lijkt hierdoor ook na 28 januari als de nieuwe beleidsregel in werking gaat treden niet in de eigen webshop van Canal Digitaal terug te keren. "We voldoen aan de beleidsregel. Een klant kan bij ons een settopbox kopen of een eigen keuze maken. Bij het kiezen van een andere settopbox is een kaart en een CAM-module nodig. Wij kiezen ervoor om de CAM en kaart in één te leveren omdat beide altijd nodig zijn en dit vanuit piracy-oogpunt veiliger is", zo laat een woordvoerder van Canal Digitaal desgevraagd aan Totaal TV weten.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Autoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit EindapparatensmartcardCI+CI+ moduulevirtuele smartcardcoderingsatellietradio

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview