Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal zet in op CI+ module met virtuele smartcard

  Canal Digitaal blijft het huidige beleid handhaven waarbij een CI+ module met inwendige virtuele smartcard gekocht dient te worden voor het kijken naar betaaltelevisie.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2021
  comments 3
  Canal Digitaal zet in op CI+ module met virtuele smartcard

  Ook Canal Digitaal krijgt vanaf 28 januari te maken met de nieuwe Beleidsregel Handhaving Eindapparaten. Omdat Canal Digitaal via de satelliet in de DVB-uitzendnorm DVB-S2 diensten aan klanten levert, gelden bepalingen voor vrije hardwarekeuze ook voor dit bedrijf. Dit gaat volgens eigenaar Canal+ Luxembourg (M7 Group) niet tot veranderingen leiden. Bij Canal Digitaal is het namelijk al langere tijd nodig om met eigen apparatuur naar het gecodeerde zenderaanbod te kijken.

   

  Losse smartcard

  De losse smartcard lijkt hierdoor ook na 28 januari als de nieuwe beleidsregel in werking gaat treden niet in de eigen webshop van Canal Digitaal terug te keren. "We voldoen aan de beleidsregel. Een klant kan bij ons een settopbox kopen of een eigen keuze maken. Bij het kiezen van een andere settopbox is een kaart en een CAM-module nodig. Wij kiezen ervoor om de CAM en kaart in één te leveren omdat beide altijd nodig zijn en dit vanuit piracy-oogpunt veiliger is", zo laat een woordvoerder van Canal Digitaal desgevraagd aan Totaal TV weten.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Autoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit EindapparatensmartcardCI+CI+ moduulevirtuele smartcardcoderingsatellietradio

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)