Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ is de toekomst voor etherradio, maar niet voor iedere zender: ClassicNL stopt

  Voor etherradio is DAB+ in de toekomst de vervanger van het aloude FM. Maar het uitzenden via DAB+ is voor menige radiozender te duur. Zo ook voor ClassicNL.
  Jarco Kriek
  20 september 2023
  comments 6
  DAB+ is de toekomst voor etherradio, maar niet voor iedere zender: ClassicNL stopt

  ClassicNL is namelijk per direct gestopt met het uitzenden via het digitale radionetwerk DAB+. De klassieke radiozender maakte gebruik van gehuurde bandbreedte via het netwerk van dienstenaanbieder MTVNL. Hierdoor was de radiozender in delen van Nederland te beluisteren. Het is niet de eerste keer dat ClassicNL met de DAB+ distributie is gestopt. De radiozender was echter de afgelopen jaren weer in delen van Nederland – vooral de Randstad – digitaal in de ether te beluisteren.

   

  NPO Klassiek

  Liefhebbers van klassieke muziek kunnen via de DAB+ radio nog wel naar dit genre blijven luisteren. Het publieke radiostation NPO Klassiek blijft onverminderd via DAB+ beschikbaar. De geluidskwaliteit van NPO Klassiek is veel beter dan voorheen bij ClassicNL het geval was. Dit komt doordat NPO Klassiek met een meer dan dubbele bandbreedte wordt uitgezonden. Zeker bij klassieke muziek is een hogere bandbreedte van groot belang voor een aangename luisterervaring. Overigens is de ontvangst van NPO Klassiek op dit moment in delen van Nederland minder goed dan voorheen. Dit zal de komende weken echter verbeteren, omdat meer zenders en opstelpunten voor het publieke NPO DAB+ netwerk in gebruik worden genomen.

  DAB+radiodigitaalClassicNLNPO KlassiekMTVNL

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview