Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt

  Delta Fiber heeft bekendgemaakt dat het bedrijf slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Bij een hack zijn de persoonlijke gegevens van tienduizenden abonnees buitgemaakt.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 0
  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt
  Foto Getty Images

  De diefstal van persoonlijke gegevens van abonnees is op 5 december door Delta Fiber zelf geconstateerd. Volgens het bedrijf zijn bij de hack adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers van ‘tienduizenden’ abonnees in handen van internetcriminelen gekomen. Omdat er geen klantnummers en wachtwoorden zijn buitgemaakt, hoeven abonnees volgens het bedrijf hun wachtwoorden niet te wijzigen. Ook zouden creditcardgegevens niet zijn gelekt.

   

  Opletten

  Delta Fiber adviseert abonnees wel om de komende periode extra alert te zijn op phishingmails en pogingen tot telefoonfraude. Met een combinatie van bij de hack buitgemaakte gegevens is ook identiteitsfraude niet uitgesloten. Delta Fiber heeft het gespecialiseerde cybersecuritybedrijf Tesorion in de arm genomen om hen te begeleiden en de beveiliging te verbeteren. Ook heeft het bedrijf de hack gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Delta Fiber zegt niet te weten wie er achter de hack zit en houdt de kaken op elkaar op de vraag over de hacker of hackers mogelijk eisen hebben gesteld.

   

  Mobiel

  De gelekte gegevens zouden vooral afkomstig zijn van klanten met mobiele abonnementen bij de Delta Fiber-providers Delta en Caiway. Mobiele abonnementen worden echter vaak gekocht door consumenten die bij deze providers ook vaste diensten kopen. Delta Fiber is na KPN de grootste glasvezelexploitant van Nederland.

  Delta FiberDeltaCaiwayinternetcriminelenhack

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)