Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt

  Delta Fiber heeft bekendgemaakt dat het bedrijf slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Bij een hack zijn de persoonlijke gegevens van tienduizenden abonnees buitgemaakt.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 0
  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt
  Foto Getty Images

  De diefstal van persoonlijke gegevens van abonnees is op 5 december door Delta Fiber zelf geconstateerd. Volgens het bedrijf zijn bij de hack adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers van ‘tienduizenden’ abonnees in handen van internetcriminelen gekomen. Omdat er geen klantnummers en wachtwoorden zijn buitgemaakt, hoeven abonnees volgens het bedrijf hun wachtwoorden niet te wijzigen. Ook zouden creditcardgegevens niet zijn gelekt.

   

  Opletten

  Delta Fiber adviseert abonnees wel om de komende periode extra alert te zijn op phishingmails en pogingen tot telefoonfraude. Met een combinatie van bij de hack buitgemaakte gegevens is ook identiteitsfraude niet uitgesloten. Delta Fiber heeft het gespecialiseerde cybersecuritybedrijf Tesorion in de arm genomen om hen te begeleiden en de beveiliging te verbeteren. Ook heeft het bedrijf de hack gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Delta Fiber zegt niet te weten wie er achter de hack zit en houdt de kaken op elkaar op de vraag over de hacker of hackers mogelijk eisen hebben gesteld.

   

  Mobiel

  De gelekte gegevens zouden vooral afkomstig zijn van klanten met mobiele abonnementen bij de Delta Fiber-providers Delta en Caiway. Mobiele abonnementen worden echter vaak gekocht door consumenten die bij deze providers ook vaste diensten kopen. Delta Fiber is na KPN de grootste glasvezelexploitant van Nederland.

  Delta FiberDeltaCaiwayinternetcriminelenhack

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)