Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt

  Delta Fiber heeft bekendgemaakt dat het bedrijf slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Bij een hack zijn de persoonlijke gegevens van tienduizenden abonnees buitgemaakt.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 0
  Delta Fiber gehackt: gegevens abonnees Delta en Caiway buitgemaakt
  Foto Getty Images

  De diefstal van persoonlijke gegevens van abonnees is op 5 december door Delta Fiber zelf geconstateerd. Volgens het bedrijf zijn bij de hack adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers van ‘tienduizenden’ abonnees in handen van internetcriminelen gekomen. Omdat er geen klantnummers en wachtwoorden zijn buitgemaakt, hoeven abonnees volgens het bedrijf hun wachtwoorden niet te wijzigen. Ook zouden creditcardgegevens niet zijn gelekt.

   

  Opletten

  Delta Fiber adviseert abonnees wel om de komende periode extra alert te zijn op phishingmails en pogingen tot telefoonfraude. Met een combinatie van bij de hack buitgemaakte gegevens is ook identiteitsfraude niet uitgesloten. Delta Fiber heeft het gespecialiseerde cybersecuritybedrijf Tesorion in de arm genomen om hen te begeleiden en de beveiliging te verbeteren. Ook heeft het bedrijf de hack gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Delta Fiber zegt niet te weten wie er achter de hack zit en houdt de kaken op elkaar op de vraag over de hacker of hackers mogelijk eisen hebben gesteld.

   

  Mobiel

  De gelekte gegevens zouden vooral afkomstig zijn van klanten met mobiele abonnementen bij de Delta Fiber-providers Delta en Caiway. Mobiele abonnementen worden echter vaak gekocht door consumenten die bij deze providers ook vaste diensten kopen. Delta Fiber is na KPN de grootste glasvezelexploitant van Nederland.

  Delta FiberDeltaCaiwayinternetcriminelenhack

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview